Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat miercuri ca numai colegii ei din PDL pot sa-i ceara demisia din aceasta functie, pentru ca prin sustinerea lor a venit la conducerea Parlamentului, si nu liderii Opozitiei, transmite Agerpres.

Ea a adaugat ca PDL este pregatit sa aiba un dialog cu Opozitia.

"Facem constant apel la Opozitie sa avem un dialog pe teme reale, care tin de interesul romanilor, iar pe agenda Parlamentului sunt lucruri extraordinar de importante, tratatul fiscal, toate legile care sunt in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare pe care il avem stabilit cu UE, legislatia electorala, sunt subiecte care ii intereseaza pe romani", a spus Anastase.

In opinia sa, exista semnale ca membri ai Opozitiei doresc sa revina la lucrarile Parlamentului.

"Cei doi lideri ai Opozitiei trebuie sa renunte la solutia pumnului in gura, iar noi avem toata disponibilitatea pentru dialog. Sunt multi parlamentari din Opozitie care isi doresc sa revina in Parlament. Nici subiectul cu indemnizatiile parlamentarilor, acea dispozitie data de liderii USL, nu a fost respectata de parlamentarii din propriile grupuri. Cred ca toate semnalele venite din interiorul celor doua grupuri sunt in sensul revenirii lor in Parlament", a afirmat Anastase, dandu-i ca exemplu de parlamentari care nu au respectat dispozitiile privitor la indemnizatii pe cei de la Vaslui.

Roberta Anastase sustine ca grupul parlamentar PNL i-a invitat pe cei care au scandat din loje

Roberta Anastase a sustinut, de asemenea, ca grupul parlamentar PNL i-a invitat pe cei care au scandat din loje in timpul discursului sustinut de seful statului, iar deputatul liberal Horea Uioreanu a fost cel care le-a dat materialele promotionale protestatarilor, transmite Agerpres.

"Crin Antonescu a spus ca nu verifica el intrarea oamenilor in Parlament. Minte si nu este prima data cand o face. Grupul parlamentar al PNL a facut solicitarea inregistrata in 28 februarie pentru a-si aduce zece oameni in Parlament pentru a participa la lucrarile in plen", a afirmat Anastase, adaugand ca aceasta solicitare demonstreaza ca in spatele demersului de miercuri din Parlament se afla grupul parlamentar al PNL.

Ea a sustinut ca Antonescu este las pentru ca se ascunde in spatele unor oameni in loc sa vina in Parlament sa lucreze.

"Nu are solutii si consistenta discursului care sa-i permita sa vina in fata romanilor cu solutii reale. Din pacate, un astfel de om aspira la cea mai inalta functie in stat. Nu poate un astfel de om sa fie presedintele Romaniei in conditiile in care nu respecta institutiile statului, chiuleste constant de la lucrarile Parlamentului si, cel mai grav lucru, minte", a sustinut Anastase.

Presedintele Camerei Deputatilor a afirmat ca si grupul parlamentar al PDL a facut o solicitare pentru ca o serie de oameni sa vina sa asiste la lucrarile sedintei comune numai ca persoanele aduse prin intermediul PDL "au inteles sa aiba un comportament civilizat, sa-i respecte pe cei care sunt alesi in mod direct de cetateni".