Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a anuntat miercuri ca Lucian Guran va reveni la conducerea Politiei Capitalei, anunta Mediafax. Berca a mai spus ca vor fi organizate concursuri in toate judetele unde se afla interimari la conducerea inspectoratelor judetene de politie, pentru ca nu poate fi performanta daca nu exista stabilitate.

"Am luat aceasta decizie pe care o cunoasteti, in aceasta dimineata, pentru ca in mod normal eu ieri tebuia sa am toata radiografia situatiei nefericite si regretabile intamplate in Capitala. Mai departe, continuitatea este asigurata la Politia Capitalei. Tin sa va anunt pe aceasta cale, dupa sedinta Parlamentului voi merge la minister si voi face un lucru absolut firesc, acela ca domnul Lucian Guran sa se intoarca la Politia Capitalei, pentru ca dansul a fost detasat la minister", a declarat miercuri Gabriel Berca, dupa ce Viorel Vasile a fost schimbat de la conducerea Politiei Capitalei, in urma anchetei privind atacul armat de la coaforul din Dorobanti, in care politisti de la Sectia 14 sunt cercetati disciplinar pentru ca nu ar fi solutionat cu celeritate plangerea facuta de sotia lui Gheorghe Vladan.

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a mai spus ca vor fi organizate concursuri in toate judetele unde se afla interimari la conducerea inspectoratelor judetene de politie, pentru ca nu poate fi performanta daca nu exista stabilitate.

"E o chestiune pe care am discutat-o si cu seful Politiei Romane, facem o analiza la nivelul intregii tari, pentru ca avem foarte multi interimari in acest moment si eu cred ca nu poti sa ai performanta daca nu ai si stabilitate. Vom organiza concursuri in toate judetele unde avem sefi de inspectorate judetene interimari", a declarat Gabriel Berca.