Ministrul Educatiei, Catalin Baba, si-a cerut scuze pentru "problemele si deranjul" pe care ministerul le-a produs parintilor care nu au putut sa-si inscrie copiii in clasa pregatitoare si in clasa I timp de aproape doua ore, dupa ce un server s-a defectat.

"Ne cerem scuze pentru deranjul si problemele pe care Ministerul Educatiei le-au produs parintilor", a spus Baba, intr-o conferinta de presa, adaugand ca au fost "doua caderi de tensiune" in urma carora un server a cazut.

La nivelul ministerului a fost declansata o ancheta pentru a se stabili daca a fost vorba de "neglijenta" sau de "nerespectarea procedurilor de lucru".

Catalin Baba a avertizat ca vor exista sanctiuni daca se va dovedi ca a fost vorba de "neglijenta" dar a repetat ca "s-ar putea sa fie o situatie obiectiva", in urma "caderilor succesive de tensiune".

In orice caz, a sustinut ministrul, sistemul este acum "functional" si "nu vor mai fi probleme", in conditiile in care programul a fost trecut pe un alt server si s-a "elaborat o procedura alternativa, daca mai apar astfel de situatii, sa avem un sistem de backup".

Ministrul Educatiei a precizat ca nu este vorba de o problema de soft, in conditiile in care vineri s-au facut mai multe simulari iar sistemul "a fost capabil sa fie utilizat simultan de 320 de accesari".

"Ne cerem scuze pentru acest incovenient. Nu vor mai fi probleme", a mai spus acesta.