Guvernul face eforturi pentru a le asigura cetatenilor un trai mai bun, dar e nevoie de rabdare, le-a spus ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, demonstrantilor care au protestat sambata in fata Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi. Cateva zeci de persoane au strigat lozinci impotriva presedintelui Traian Basescu si a Guvernului, in fata cladirii unde a avut loc sedinta comuna a Executivelor din Romania si Republica Moldova.

Ministrul Predoiu, vorbind cu demonstrantiiFoto: Hotnews

Corespondentul HotNews.ro la Iasi, Andrei Cucu, a relatat ca Predoiu a mers in mijlocul manifestantiilor, care i-au reprosat ca doreau sa discute cu premierul Mihai Razvan Ungureanu.

"Protestul este justificat, iar guvernul incearca sa rezolve problemele oamenilor", a spus ministrul. "Facem eforturi pentru a le asigura cetatenilor un trai mai bun, dar e nevoie de rabdare", a afirmat Predoiu, care a cerut ca Executivului "sa i se acorde o sansa" pentru ca este nou.

Protestatarilor care strigau "Demisia!", Predoiu le-a spus ca "demisia nu rezolva nimic si nu e o solutie", iar "tara are evoie de stabilitate"

Oficialul a spus ca alegerile anticipate, cerute de demonstranti, nu pot fi hotarate decat de catre Parlament.