¬Linia de metrou Eroilor-Drumul Taberei ar putea fi extinsa pana in Prelungirea Ghencea. Primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, a declarat, vineri, ca a discutat deja cu Metrorex despre acest proiect, urmand sa se poarte discutii in acest sens si cu Ministerul Transporturilor.

Metroul bucurestean Foto: metrorex.ro

"Primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, a avut o intrevedere cu directorul Metrorex, Gheorghe Udriste. Edilul a propus ca linia de metrou sa se prelungeasca de la punctul terminus, Valea Ialomitei, pana la Prelungirea Ghencea, pentru ca si locuitorii acestei zone sa beneficieze de un mijloc rapid de transport. Impreuna cu directorul Metrorex vor fi demarate discutii cu Ministerul Transporturilor pentru realizarea acestui nou proiect", se arata in comunicatul de presa trimis de Primaria sector 6.

Gheorghe Udriste, directorul Metrorex a declarat ca acest proiect este fezabil si va putea da mai multe informatii despre traseu si costuri dupa finalizarea studiului de fezabilitate.

Lucrarile la linia de metrou Eroilor-Drumul Taberei au inceput in toamna anului trecut si se estimeaza ca vor fi gata in 2015. "In acest moment lucrarile sunt in grafic. Linia de metrou va avea o lungime de sase km si zece statii. Lucrarile de structura si realizarea statiilor costa 250 milioane de euro. Pentru calea de rulare si celelalte echipamente tehnice vom vedea cand va fi gata lucrarea", a declarat Udriste pentru HotNews.ro.