Doi copii, un baiat de 3 ani si o fetita de 5 ani, din localitatea timiseana Hitias, au fost atacati de un Rottweilwer in curtea unei pensiuni, fetita ajungand la Spitalul de Copii ''Louis Turcanu'' din Timisoara in stare grava, anunta Agerpres. ''Cei doi copii sunt verisori si se aflau in curtea pensiunii cu tatal baietelului. Fetita a fost muscata de ceafa, de umar, de ureche si de picior, iar baietelul de barbie. Micuta a fost transportata la spitalul din Buzias, dar medicii de acolo au redirectionat-o spre Spitalul de Copii din Timisoara, pentru a primi ingrijiri corespunzatoare'', a declarat vineri Madalina Mezdrea, purtator de cuvant al Politiei Timis.

Potrivit acesteia, cainele i-ar apartine barmanului de la pensiune, care a declarat ca a cumparat recent animalul de la o femeie si ca nu crede ca Rottweiler-ul ar fi fost inregistrat la Asociatia Chinologica sau la Politie.

''Pe numele proprietarului animalului se vor intocmi documentele pentru aplicarea unei amenzi contraventionale deoarece nu a inregistrat cainele, dar si dosar penal pentru lasarea necontrolata in stare de libertate a unui animal periculos. In functie de zilele de spitalizare necesare refacerii victimei se va face si incadrarea juridica pentru vatamare corporala'', a precizat Madalina Mezdrea.