Agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, care a murit dupa ce a fost lovit cu pumnul in fata, in urma unei altercatii intr-un club din Giurgiu, in toamna anului trecut, a fost condamnat, miercuri, la cinci ani de inchisoare de catre Tribunalul Giurgiu, sentinta nefiind insa definitiva, relateaza Mediafax.

Tribunalul Giurgiu l-a condamnat, miercuri, pe Ionut Adrian Tanasoaia, acuzat ca i-a tras un pumn in fata baschetbalistului Chauncey Hardy, lovitura in urma careia sportivul a murit, la cinci ani de inchisoare, instanta aplicand pedeapsa minima intrucat barbatul si-a recunoscut fapta.

Pentru fapta lui, pedepasa prevazuta de lege este intre cinci si 15 ani de detentie, sentinta nefiind definitiva, putand fi atacata cu apel.

Instanta a dispus separarea partii civile a dosarului, pentru a nu intarzia solutionarea cauzei.

La inceputul lunii decembrie a anului trecut, procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Ionut Adrian Tanasoaia, zis Gipsy-Gypsanu, pentru loviri sau vatamari cauzatoare de moarte si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Potrivit Ministerului Public, in dimineata de 9 octombrie 2011, la ora 4.13, Ionut Adrian Tanasoaia, aflat intr-un club din Giurgiu, pe fondul consumului de alcool si al unui conflict spontan, l-a imbrancit si apoi l-a lovit puternic cu pumnul in fata pe baschetbalistul american Chauncey Hardy, cre s-a dezechilibrat si a cazut lovindu-se cu capul de pardoseala.

In urma impactului, victima a suferit leziuni traumatice cerebrale foarte grave, care au condus, cateva ore mai tarziu (ora 19.10 ), la decesul acesteia.

Medicii legisti au stabilit ca moartea victimei a fost violenta si s-a datorat insuficientei cardio-respiratorii, consecinta a unui traumatism cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningeala, contuzie si dilacerare cerebrala, fractura de bolta craniana iradiata la baza craniului.

Leziunile traumatice corporale cerebrale care au dus la deces s-au putut produce prin lovire cu si de corp-plan dur in acelasi context traumatic, iar intre leziunile traumatice cranio-cerebrale si deces exista o legatura de cauzalitate directa si neconditionata, au conchis legistii.

Surse judiciare au informat ca baschetbalistul Chauncey Hardy, care juca la echipa CSS Giurgiu, avea o alcoolemie de 0,6 la mie, la momentul accidentului din discoteca.

Scandalul in urma caruia Chauncey Hardy si-a pierdut viata a izbucnit in noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, in jurul orei 3.30, in clubul Emotione din Giurgiu, dupa ce baschetbalistul american, in varsta de 23 de ani, ar fi vrut sa danseze cu niste tinere. El a fost lovit cu pumnul in barbie de Ionut Adrian Tanasoaia si s-a izbit cu capul de pardoseala salii de dans.

Americanul ar fi initiat un joc cu o tanara, careia ii tot punea pe cap o sapca, ceea ce i-a iritat pe tinerii care o insoteau pe fata. Tanasoaia i-ar fi spus lui Hardy sa plece, insa conflictul verbal a degenerat, astfel ca i-a tras un pumn in fata, iar sportivul s-a dezechilibrat si a cazut de pe treapta pe care se afla, lovindu-se cu capul de pardoseala de ciment. Rana produsa in cadere a fost grava, ducand la decesul baschetbalistului.