Sute de tir-uri asteapta, miercuri, in Vama Giurgiu, la punctul de frontiera catre Ruse, Bulgaria, coloana de masini intinzandu-se pe o distanta de aproximativ 30 de kilometri, aglomeratia fiind cauzata si de controlul amanuntit facut de politistii de frontiera, transmite corespondentul Mediafax.

Coloana formata in ultimele 12 ore atinge 30 kilometri pe drumul care face legatura intre Capitala si Vama Giurgiu, de la intrarea in localitatea Daia si pana la punctul de frontiera Giurgiu-Ruse.

"Astept de 12 ore aici, am depasit si timpul de transport, s-a dus si timpul de odihna, iar cum trec ma opresc bulgarii si ma obliga sa le arat diagrama si ma amendeaza. Stam aici ca fraierii si uite asa s-a dus tot programul. Am inteles ca verifica toate actele, incarcatura, documentele de destinatie", a spus un sofer.

Autoritatile de frontiera romane si bulgare au suplimentat personalul, dar la un moment dat pe sensul de iesire din Romania spre Bulgaria asteptau aproximativ 800 de tir-uri.

"Ca urmare a conditiilor meteorologice favorabile in Vama Giurgiu s-a prezentat un numar foarte mare de tir-uri, iar concomitent se face o verificare in baza analizei de risc, un control amanuntit asupra actelor autovehiculelor, a incarcaturii acestora si a actelor de destinatie a marfurilor. Au fost contactate si autoritatile bulgare pentru luarea masurilor in vederea unui control eficient si fluent. Practic, controlul fiecarui tir dureaza sapte minute, dar este un numar foarte mare de automarfare. In acest moment, coloana a mai scazut si se lucreaza pentru control in continuare", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu, subinspector Mihaela Simion.