Curtea de Apel Targu Mures a respins, luni, recursul formulat de Parchetul de pe langa Tribunalul Mures si a decis ca Mircea Rus, primarul comunei Band, cunoscut sub numele de scena Mircea Rusu cu melodii precum "Iarba verde de acasa" sau "Omul bun si pomul copt", sa nu poata parasi localitatea timp de 29 de zile, dar nici nu va avea voie sa isi exercite calitatea de edil, relateaza Agerpres.

Mircea Rusu Band a interpretat melodia care a fost imnul PDL, "Omul bun si pomul copt".

Mircea Rus a fost initial membru PD, dupa care a trecut la PSD, perioada in care a fost ales pentru prima oara primar, pentru ca ulterior sa aleaga PNL, partid cu care a castigat al doilea mandat consecutiv de primar.

Curtea de Apel Targu Mures a confirmat astfel sentinta Tribunalului Mures fata de cele trei persoane cercetate in acest dosar, Mircea Rus, primar, Adrian Valeriu Rus, fost angajat in calitate de referent al aceleiasi primarii, si Gabor Rupi, administratorul al SC "Vultur Construct" SRL Craciunesti.

"Pe durata masurii obligarii de a nu parasi localitatea, inculpatul Gabor Rupi va respecta si obligatia de a nu desfasura nicio activitate comerciala similara celor in exercitarea carora a comis faptele pentru care e cercetat in prezenta cauza. Pe durata masurii obligarii de a nu parasi localitatea inculpatii Rus Mircea si Rus Adrian Valeriu vor respecta si obligatia de a nu isi exercita profesia, meseria sau de a nu desfasura activitatea in exercitarea careia au savarsit fapta pentru care sunt cercetati in prezenta cauza", se arata in decizia instantei.

In calitatea sa de primar, cantautorul Mircea Rusu Band este cercetat pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma agravata si continuata.

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Mures, Aurelian Ardelean, a anuntat saptamana trecuta ca in data de 13 februarie Parchetul de pe langa Tribunalul Mures a dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor Mircea Rus, Adrian Valeriu Rus si Gabor Rupi si a cerut arestarea preventiva a acestora.

Masura a fost luata dupa perchezitiile efectuate la domiciliul inculpatilor, la sediul Primariei Band si la sediul societatii din Craciunesti, retinandu-se faptul ca Mircea Rus, in calitate de primar, ar fi incheiat, in cursul anului 2009, patru contracte cu persoane juridice, fara respectarea procedurilor legale, prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor sale de serviciu, producand un prejudiciu de peste 300.000 de lei.

Potrivit Parchetului, Rus Adrian Valeriu ar fi fost complice la comiterea infractiunii, in timp ce Gabor Rupi, prin modalitatea in care si-a desfasurat activitatile comerciale in relatia cu Primaria comunei Band, ar fi savarsit infractiunea de evaziune fiscala.