Imobilul din Sighetu Marmatiei unde s-au produs cele doua explozii soldate cu ranirea a 21 de persoane va fi demolat, intrucat reprezinta "un pericol" pentru muncitorii care lucreaza in zona, iar alimentarea cu gaz va fi reluata abia dupa remedierea avariei si dupa realizarea de probe cu aer.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures, Mircea Man, a declarat, luni, pentru Mediafax, ca s-au luat masurile care se impun pentru demolarea cladirii care reprezinta "un pericol" pentru muncitorii care lucreaza in zona.

El a afirmat ca se va inlocui racordul la conducta de gaz, se vor face probe cu aer si, dupa o verificare amanuntita, se va relua distributia gazelor, oprita duminica dupa cea de-a doua explozie.

Potrivit sursei citate, "a doua explozie nu trebuia sa se intample" si nu trebuia sa aiba nimeni acces in zona pana cand nu se stabilea ca nu sunt acumulari de gaz.

"Sunt lucruri de abecedar. Asa ceva nu se face, sefii de la distributie trebuia sa securizeze zona, niciun alt membru al comisiei nu avea ce sa caute pana nu venea si spunea ca sunt in siguranta, nu iese gaz", a afirmat Man.

Specialistii verifica, luni, cu detectoare de gaz perimetrul in care s-au produs exploziile, pentru a constata daca mai sunt scurgeri de gaz, desi alimentarea a fost oprita. Dupa ce vor fi facute verificarile, echipele de interventie vor decoperta conducta de gaz in apropierea discotecii. Pentru a preveni alte eventuale explozii, s-a dispus inchiderea tuturor firmelor care lucreaza in zona unde au avut loc cele doua deflagratii. Astfel, in urma securizarii zonei, au fost inchise sediile Judecatoriei, Finantelor Publice, Primariei si mai multe birouri de avocatura.

Prima explozie de la clubul din Sighetu Marmatiei a avut loc sambata, in jurul orei 0.56, cel mai probabil din cauza unei acumulari de gaze la un etaj superior al imobilului la subsolul caruia se afla discoteca, care insa nu era conectata la reteaua de gaze. A doua explozie, care i-a surprins pe anchetatorii care faceau investigatii la fata locului, s-a produs in jurul orei 10.00 - 10.30.

Clubul unde a avut loc prima deflagratie este situat la subsolul cladirii, iar deasupra acestuia este un cabinet notarial.