Peste 4.000 de lucratori ai Ministerului Administratiei si Internelor continua deszapezirea in 22 de judete afectate de viscol, informeaza MAI intr-un comunicat remis vineri dimineata si citat de Agerpres. Potrivit situatiei inregistrate vineri dimineata, 93 de drumuri judetene erau blocate, iar pe sapte circulatia se desfasura cu dificultate. "In ceea ce priveste situatia localitatilor izolate, numarul acestora era de 75, comparativ cu 142 ieri (n.r. joi), la aceeasi ora", se mai arata in comunicat.

Probleme in alimentarea cu energie electrica se mai inregistrau in 5 localitati din judetul Buzau (fata de 10, in ziua precedenta), pentru remedierea acestor defectiuni actionand 70 de echipe specializate ale S.C. Electrica, informeaza MAI.

Politisti, politisti de frontiera, jandarmi si pompieri, in colaborare cu celelalte structuri din Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta, au desfasurat, joi, 1.291 de interventii - cele mai numeroase pentru deblocarea si degajarea circulatiei rutiere si feroviare, transport de alimente si apa, acordarea de ajutor medical de urgenta si transportul persoanelor din localitatile izolate.

Pilotii Inspectoratului General de Aviatie al MAI au executat mai multe misiuni aeriene umanitare SMURD in cinci localitati, cu trei elicoptere, in judetele Arad, Calarasi, Giurgiu, Neamt si Tulcea, pentru transportul a cinci persoane aflate in situatii medicale dificile.

"Astazi (vineri - n.red.) sunt pregatite pentru misiuni umanitare noua elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie de la unitatile din Bucuresti, Iasi, Targu-Mures, Arad, Tulcea, care vor interveni in functie de solicitari, pentru salvarea persoanelor aflate in dificultate", se mai arata in comunicat.