Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a cerut ministrului Muncii, Claudia Boghicevici, sa o demita pe directorul general al AM POSDRU, Carmen Ionel, pentru "management defectuos", iar aceasta si-a prezentat joi demisia.

"Pana la inceputul lunii martie, AM POSDRU trebuie sa remedieze toate deficientele indicate de Autoritatea de Audit, astfel incat platile de la Comisia Europeana sa nu fie suspendate. Pana in acest moment, au fost corectate peste jumatate dintre recomandarile Autoritatii de Audit", precizeaza Ministerul Muncii, intr-un comunicat.

Pana la organizarea concursului pentru ocuparea functiei de director general, interimatul va fi asigurat de Carmen Rosu.

Aceasta are o experienta de 15 ani in gestionarea fondurilor europene si a fost director la Ministerul Finantelor Publice.

Prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), Romania beneficiaza de o finantare de 3,47 de miliarde de euro, la care se adauga o confinantare nationala de 612 milioane euro.

Informatia vine in contextul in care ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, declarase marti pentru agentia Mediafax ca un program operational ar putea fi suspendat din cauza nerespectarii indrumarilor continute intr-un raport al Autoritatii de Audit.

"Exista un program unde riscul de suspendare este prezent", a spus Orban, fara a preciza insa despre ce program este vorba.

"Situatia s-ar putea remedia pana la inceputul lunii martie. Suntem increzatori ca lucrurile se vor remedia", a comentat el.

Citeste si: