Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a afirmat marti ca a discutat cu primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, pentru ca "acolo sunt parintii mei, acolo sunt rudele mele, trebuie sa stiu ce se intampla acolo" si cu edilul sef al Bucurestiului, Sorin Oprescu, in conditiile in care "ieri (n.r. luni) am petrecut vreo trei ceasuri blocat in nameti".

Agentia Agerpres a anuntat marti, citand surse oficiale, ca primul ministru a avut o discutie cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si cu primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, despre situatia masurilor de deszapezire din cele doua municipii, au declarat, marti, surse oficiale.

Potrivit surselor citate, cei doi edili l-ar fi informat telefonic pe premier ca dispun de toate utilajele necesare pentru deszapezire.

Intrebat in conferinta de presa sustinuta la finalul sedintei de guvern de marti cum comenteaza aceste informatii, seful guvernului a confirmat cele doua discutii telefonice, precizand ca Iasiul este orasul sau natal.

"L-am sunat pe primarul de Iasi pentru ca Iasii sunt orasul meu natal si mi se pare absolut normal sa stiu care e situatia acolo. In al doilea rand, acolo sunt parintii mei, acolo sunt rudele mele, trebuie sa stiu ce se intampla in orasul meu natal. Mi-a relatat cum decurg operatiunile de deszapezire, ii doresc succes si sper sa se dovedeasca la inaltimea asteptarilor iesenilor mei", a spus Ungureanu, citat de Agerpres.

In ceea ce priveste discutia telefonica pe care a avut-o cu Sorin Oprescu, premierul a explicat ca luni a "petrecut vreo trei ceasuri blocat in nameti".

"In niciun caz telefoanele mele nu au efect, ei fiind alesi locali, dar e bine sa se stie ca una dintre datoriile primului-ministru e si aceea de a tine legatura cat mai strans cu alesii locali, mai ales acolo unde problemele de parcurs apar. Evident, acolo unde Guvernul poate ajuta si mi se pare logic sa fie partenerul structurilor alese locale, el o va face", a adaugat acesta.