Un numar de 173 de localitati sunt izolate din punct de vedere al comunicatiilor rutiere sau feroviare, dintre care 60 in Ialomita, 52 in Buzau, iar restul in alte judete, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), Alin Maghiar, pentru Agerpres. De asemenea, 28 de sate, catune, cartiere si localitati, dintre care 12 in Buzau, sunt nealimentate partial sau total cu energie electrica.

Purtatorul de cuvant al IGSU a precizat ca Bucuresti si 27 de judete sunt afectate de ninsori. De asemenea, 28 de sate, catune, cartiere si localitati, dintre care 12 in Buzau, sunt nealimentate partial sau total cu energie electrica.

Potrivit datelor disponibile marti, la ora 05:00, cinci localitati au disfunctionalitati privind retelele de comunicatii, iar 14 prezinta dificultati in alimentarea cu apa potabila sau menajera.

"Cai de comunicatii rutiere impracticabile sunt autostrada A2 Bucuresti-Fetesti, 44 de drumuri nationale sunt inchise pe 58 de tronsoane, 104 drumuri judetene sunt inchise traficului si 100 de drumuri judetene au circulatia ingreunata. 13 linii de cale ferata sunt inchise, patru magistrale au circulatia restrictionata. Aeroportul din Craiova e inchis deocamdata", a declarat Alin Maghiar, precizand ca se bazeaza pe datele disponibile la ora 05:00.

Potrivit acestuia, in ultimele 24 de ore, in localitatile izolate, a fost acordat ajutor medical de urgenta pentru 344 de persoane, dintre care 69 de copii si 27 de gravide sau lauze.