Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a decis, în şedinţa de luni seara, să restricţioneze deplasarea autocarelor aflate în tranzit prin judeţ Arad, pe drumurile naţionale care duc spre sudul ţării, potrivit Agerpres.

'Am luat această hotărâre la solicitarea prefecturilor din judeţele Timiş şi Hunedoara, judeţe unde traficul este vizibil îngreunat de autovehiculele de dimensiuni mari. Deşi judeţul Arad nu are probleme legate de circulaţia pe drumurile naţionale sau judeţene, s-a luat această decizie pentru că semnalele din ţară arată că se circulă extrem de greu spre sudul României', a declarat luni seară, Laurenţiu Călin Bibarţ, prefectul judeţului Arad.

Potrivit prefectului Bibarţ s-a luat legătura cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad pentru a identifica internatele unde pot fi cazate persoanele aflate în autocare sau în TIR-uri şi unde să li se ofere mâncare şi ceaiuri de către reprezentanţii Filialei judeţene Crucea Roşie Arad.

'Am avut în această seară (luni, n.red.) un autocar cu 50 de persoane care se îndrepta spre Ploieşti şi pe care l-am oprit în Arad. I-am cazat pe toţi cei din autocar într-un internat în municipiu. Fac apel la toţi cei care sunt rugaţi să staţioneze în Arad, să înţeleagă că este spre bine lor. Drumurile spre sudul ţării sunt practic imposibil de parcurs cu maşini mari', a adăugat prefectul Laurenţiu Călin Bibarţ.

Măsura a fost pusă în aplicare din seara zilei de luni şi va rămâne valabilă până când condiţiile meteo din judeţele vecine vor permite tranzitarea acestora.