Un numar de 19 localitati din judetul Calarasi sunt izolate din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile si unsprezece drumuri judetene sunt blocate, anunta Agerpres.

De asemenea, in cursul serii de luni traficul feroviar pe ruta Calarasi - Drajna si pe ruta Oltenita - Bucuresti a fost oprit.

Potrivit prefectului judetului Calarasi, Emil Musat, pana in prezent nu s-au inregistrat localitati nealimentate cu energie electrica.

De la intrarea in vigoare a codului portocaliu, in judetul Calarasi, ambulanta a fost solicitata pentru 54 de interventii, iar echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au avut sapte interventii, fara a fi intampinate probleme deosebite pentru rezolvarea cazurilor.

In cursul serii de luni jandarmeria s-a implicat in misiuni in localitatile Fundulea, Lehliu Gara, Drajna, Oltenita, iar Politia de Frontiera intr-o misiune in Calarasi, toate de asigurare a filtrelor de la iesirea din localitati.

CNADNR a solicitat, luni, la intrarea in vigoare a codului portocaliu, inchiderea circulatiei pe toate drumurile nationale din judetul Calarasi.

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor /MMP/ a transmis, luni, avertizare meteorologica Cod Portocaliu si atentionare Cod Galben de ninsori si viscol catre 29 de prefecturi (din 41, la nivel national) din zona Munteniei, Dobrogei si sudul Moldovei, valabile din aceasta noapte, de la ora 02:00.

Sursa avertizarii si a atentionarii este Administratia Nationala de Meteorologie /ANM/, in care se mentioneaza ca in data de 14 februarie, intre orele 02:00 - 14:00, se vor semnala ninsori abundente si intensificari ale vantului/ninsori.

Pe durata avertizarii de Cod Portocaliu va ninge abundent in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, iar vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 60-70 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada. Totodata, se va depune strat nou de zapada, ce va depasi local 30 cm.

In ceea ce priveste atentionarea meteorologica de Cod Galben, in judetele mentionate va ninge, iar stratul de zapada nou depus va depasi, local, 15 cm. In plus, vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 30-40 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada.: