Ministrul Economiei, Lucian Nicolae Bode, a dispus revocarea din functie a directorului general al CN Transelectrica SA, Horia Hahaianu, in urma solicitarii premierului, se arata intr-un comunicat al Ministerului. Ministerul Economiei a anuntat o conferinta de presa pentru ora 21:00.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a cerut luni ministrului Economiei, Lucian Bode, sa-l demita pe directorul general al Transelectrica, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Cererea survine unui anunt al Transelectrica de luni, care anunta ca "din cauza deficitului de energie electrica din Sistemul Energetic National, in anumite ore nu sunt resurse pentru acoperirea necesarului de consum si de export".

Ministerul Economiei a anuntat la citeva minute ca ia in calcul limitarea sau sistarea exporturilor de energie in perioada 16 februarie-15 martie, dar citeva ore mai tirziu a revenit si a spus ca "in acest moment nu exista probleme in producerea de energie".

Horia Hahaianu a fost numit in functie in aprilie 2011 de ministrul Ion Ariton. Anterior, e a condus Teletrans - o filiala a Transelectrica.

Context:

Transelectrica este o societate-cheie in sistemul energetic national. Statul roman, prin Ministerul Economiei - via OPSPI, este actionar majoritar cu 73,6%, iar Fondul Proprietatea detine 13,4% din actiuni. Un pachet de actiuni este listat la Bursa de Valori Bucuresti.