In sapte judete cursurile scolilor sunt suspendate integral, din cauza conditiilor meteorologice, atat in mediul urban, cat si in mediul rural. Comitetele Judetene pentru Situatii de Urgenta au decis suspendarea cursurilor la unitatile de invatamant, in zilele de 13 si 14 februarie, in judetele Ialomita, Gorj, Giurgiu, Mehedinti si Vrancea. In Dolj si Olt cursurile sunt suspendate doar luni, 13 februarie.

Pe de alta parte, in judetul Buzau, comitetul judetean a decis suspendarea cursurilor pentru data de 13 februarie doar in mediul rural, in timp ce in judetul Valcea, de la decizia de suspendare a cursurilor pentru luni, 13 februarie, fac exceptie scolile din municipiul Ramnicu Valcea, informeaza Ministerul Educatiei.

UPDATEScolile din Bucuresti vor avea cursurile suspendate marti, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, a declarat pentru Agerpres ca "avand in vedere conditiile meteo nefavorabile, se suspenda cursurile in toate unitatile de invatamant preuniversitar din municipiul Bucuresti pentru ziua de 14 februarie 2012".

Potrivit datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene si centralizate de Ministerul Educatiei astazi, 13 februarie 2012, ora 10.00, in 15 judete activitatea unitatilor de invatamant se desfasoara in mod normal, nefiind afectata de ninsorile abundente sau temperaturile scazute.

In celelalte judete, situatia se prezinta astfel: 10 inspectorate scolare judetene au raportat suspendarea cursurilor in mai putin de 10 unitati de invatamant (Arad, Bihor, Constanta, Hunedoara, Ilfov, Iasi, Maramures, Prahova, Satu Mare, Timis), iar alte 8 judete inregistreaza maximum 100 de unitati de invatamant inchise (Arges, Braila, Calarasi, Caras-Severin, Dambovita, Galati, Teleorman, Vaslui). In total, la nivel national, peste 3.800 de unitati de invatamant sunt afectate de vremea nefavorabila.

Linia speciala Tel Verde 0.800.816.ABC (unde ABC reprezinta indicativul telefonic al judetului) ramane in continuare la dispozitia parintilor, elevilor si cadrelor didactice pentru a afla in timp real informatii referitoare la desfasurarea cursurilor din fiecare unitate de invatamant.

Citeste si: