Circulaţia este închisă pe A2 Bucureşti-Feteşti şi pe 18 drumuri naţionale, iar pe unele tronsoane de drum este restricţionata circulatia vehiculelor de mare tonaj, a anuntat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, precizând că joi va fi deszăpezită şi Centura de Sud a Capitalei, în urma intervenţiei rezultând galerii de zăpadă de patru-cinci metri, potrivit Mediafax. Opt linii de cale ferată sunt închise, pe alte 12 se circulă cu restricţii, iar 165 de trenuri sunt anulate joi, a anunţat si Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Ora 18:30 CNADNR: a fost deschisă circulaţia pe DN 5C Giurgiu – Zimnicea pentru vehiculele cu masa totală maximă admisă mai mică de 7,5 tone.

Ora 18:00 CNADNR: a fost deschisă circulaţia pe DN 5A Mogoşeşti – Izvoarele şi pe DN 41 Olteniţa – Daia. De asemenea, a fost ridicată restricţia de tonaj pe DN 61 Ghimpaţi – Corbii Mari. Pe DN 5B Giurgiu – Ghimpaţi traficul este deschis pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone.

Ora 17:00 CNADNR: a fost deschisă circulaţia integral pe DN 25A Fundeni – Năneşti, iar pe DN 31A Olteniţa – Mănăstirea traficul este deschis pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone.

Ora 16:45 CNADNR: a fost deschisă circulaţia pe DN 24 limita judeţ Vaslui – Bârlad. De asemenea, au fost ridicate restricţiile de tonaj pe DN 25 Tecuci – Şendreni, DN 24 Cosmeşti – limită judeţ Vaslui şi DN 2B între Şendreni şi frontiera cu Republica Moldova.

De asemenea, precizăm că DN 3 este închis între Lehliu şi Călăraşi. Ruta alternativă spre municipiul Călăraşi este: DN 2 Bucureşti – Urziceni, DN 2A Urziceni – Slobozia, DN 21 Slobozia – Călăraşi.

Ora 15:35 CNADNR: a fost deschisă circulaţia (integral) pe Centura Bucureşti pentru toate categoriile de vehicule.

Ora 14:30 CNADNR: DN 10 Braşov – Buzău este restricţionat doar pentru vehiculele peste 7,5 tone. DN 5 Bucureşti – Giurgiu a fost deschis pentru toate categoriile de vehicule.

Totodată, DN 2B Buzău – Galaţi – frontiera cu Republica Moldova este restricţionat pentru vehiculele cu masa totală maximă admisă mai mare de 3,5 tone, iar DN 25A Fundeni – Năneşti a fost deschis pe raza judeţului Galaţi.

Traficul a fost redeschis joi pe DN 2A Urziceni – Slobozia pentru toate categoriile de vehicule şi pe DN 1B Săhătel – Buzău, DN 61 Ghimpaţi – Corbii Mari, DN 5B Giurgiu – Ghimpaţi şi DN 51A Zimnicea – Piatra pentru maşinile de până în 3,5 tone.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) au precizat că pe Centura de Sud a Capitalei, între DN4 şi DN5, au mai rămas de deszăpezit aproximativ doi kilometri, astfel că aceasta ar putea fi redeschisă joi, precizând că în urma deszăpezirii au rezultat galerii cu înălţimea de patru - cinci metri.

Totodată, au fost redeschise legăturile cu Moldova, cu Constanţa şi cu Tulcea, unde se circulă cu restricţii pentru traficul greu.

Raman, in continuare, inchise, urmatoarele drumuri nationale si autostrazi:

1. A2 Bucureşti – Feteşti

2. DN 1D Albeşti – Urziceni

3. DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila

4. DN 23A Gologanu – Ciorăşti

5. DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti

6. DN 2C Costeşti – Slobozia

7. DN 2N Bogza – Jitia

8. DN 2R Jitia – Vintileasca

9. DN 2D Focşani – limita cu judeţul Covasna

10. DN 2M Focşani – Odobeşti – Andreiaşu de Jos

11. DN 23 Focşani – Brăila

12. DN 2L Tişiţa – Satu Nou

13. DN 24D Bârlad – Cuca – Tuluceşti

14. DN 3A Lehliu – Drajna

15. DN 21A Bărăganu – Ţăndărei

16. DN 65A Roşiorii de Vede - Turnu Măgurele

17. DN 65E Roşiorii de Vede – Furculeşti

18. DN 11A Adjud – Podu Turcului

19. DN 3 Lehliu - Călăraşi (situatia inregistrata la ora 16:45)

Traficul greu este restricţionat pe urmatoarele rute:

  • DN 1A  pe sensul Săcele -Blejoi, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
  • A2 tronsonul Feteşti-Cernavodă, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
  • DN22C Cernavodă-Basarabi, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
  • DN3 Basarabi – Constanţa,  restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
  • DN 6 Bucureşti –Alexandria, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
  • DN 10 Braşov – Buzău, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
  • A1 Pitesti  - Bucureşti, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone (pe sensul Piteşti - Bucureşti)
  • DN 3B Călăraşi – Feteşti – Vlădeni – intersecţie DN 2A, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
  • DN 51 Izvoarele – Zimnicea, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone
  • DN 31 Cuza Vodă – Olteniţa, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone
  • DN 4 Bucureşti – Olteniţa, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone
  • DN 11A, sectorul Podu Turcului-Bârlad, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
  • DN 5B Giurgiu – Ghimpaţi, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
  • DN 51A Zimnicea – Piatra, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone
  • DN 2B Buzău – Şendreni, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone
  • DN 3 Bucureşti – Lehliu, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
  • DN 3A Feteşti – Drajna, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
  • DN 31A Olteniţa – Mănăstirea, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone
  • DN 5C Giurgiu – Zimnicea, restricţionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
  • Circulatia feroviara afectata

Opt linii de cale ferată sunt închise, pe alte 12 se circulă cu restricţii, iar 165 de trenuri sunt anulate joi, a anunţat Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Potrivit situaţiei anunţate până la ora 9.00, din cele 1.947 de trenuri de călători au fost anulate 165, fiind închise opt linii de circulaţie.

Joi dimineaţă nu mai erau trenuri blocate, dar pe 12 linii de cale ferată se circulă cu restricţii, au precizat reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Pe unele linii de cale ferată locomotivele electrice au fost înlocuite cu locomotive Diesel, din cauza poleiului depus pe firele electrice.

  • Cod galben de ger pana duminica

Meteorologii au emis cod galben de ger pentru toată ţara. Potrivit avertizării, până duminică, la ora 10.00, va fi ger în toată ţara, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, când temperaturile minime vor fi în general între -25 şi -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

Şoferii sunt sfătuiţi să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, şoferii trebuie să-şi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă şi să aibă lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, precum şi sistem de climatizare-dezaburire funcţional.

În cazul în care traficul rutier se întrerupe din cauza zăpezii, şoferii sunt sfătuiţi să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenţie şi se sancţionează cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă de la 6 la 8 puncte, respectiv de la 420 la 560 de lei.

Şoferii sunt obligaţi să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor când carosabilul este acoperit cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.