Premierul desemnat si liderii coalitiei au convenit ca in programul de guvernare al noului Cabinet sa fie prevazuta cresterea veniturilor populatiei, in functie de resursele economiei, surse politice precizand ca masura va fi luata prin majorare directa sau prin reducerea CAS si indexari de pensii, transmite Mediafax.

  • Citeste in documentul atasat draftul programului de guvernare

"S-a convenit sa fie clar specificat ca, in functie de resursele economiei, vor fi adoptate in acest an masuri de crestere a veniturilor populatiei", au declarat surse politice.

Ele au aratat ca la momentul respectiv coalitia va opta intre doua variante, si anume pentru cresterea directa a veniturilor sau reducerea contributiilor de asigurari sociale si indexari de pensii.

Programul de guvernare mai include "intentia ferma" a Executivului de a vinde pe bursa pachete minoritare de actiuni detinute de stat la diferite companii, precum si adoptarea Legii holdingului, proiect aflat in discutie inca din 2009.

Lideri importanti ai coalitiei au subliniat, insa, ca majorarea se va face in mod sigur prin decizie politica. "Majorarea este cuprinsa in programul de guvernare. Se va face, din aprilie o decretam si din mai se va face. Singura conditie este politica", a declarat, pentru Agerpres, un lider al coalitiei.

Presedintele UNPR, Marian Sarbu, a declarat, marti, dupa consultarile cu premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, ca acesta i s-a parut "determinat" sa discute un grafic de crestere a salariilor bugetare dupa primul trimestru si ca realizarea unui grafic de revenire a salariilor din sectorul bugetar la nivelul dinainte de iunie 2010 i se pare mai probabila decat pana in prezent.