Mama fostului consilier personal al premierului demisionar Emil Boc, Andreea Paul Vass, este in vizorul Agentiei Nationale de Integritate pentru conflict de interese. Inspectorii ANI spun ca Marioara Vass, consilier local al comunei Bobota din judetul Salaj a incheiat contracte intre firma sa si doua scoli.

Marioara Vass, in calitate de Consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Bobota, a incalcat dispozitiile legale referitoare la conflictul de interese in materie administrativa si penala, intrucat a incheiat un numar de doua contracte in valoare de 21.180 lei, intre S.C. MAVAS M&G S.R.L. (societate in cadrul careia ea detine calitatile de administrator si asociat unic) si doua unitati de invatamant prescolar, finantarea acestor contracte fiind asigurata din bugetul initial al Comunei Bobota pe anul 2010, acesta fiind suplimentat ulterior, arata un comunicat al Agentiei Nationale de Integritate.

Vass Marioara a participat, in calitate de Consilier local, atat la procesul de decizie privind adoptarea bugetului local pe anul 2010, cat si la suplimentarea ulterioara a acestuia, mai arata comunicatul ANI. Avand in vedere cele de mai sus, au fost dispuse urmatoarele masuri:

- sesizarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj cu privire la posibila savarsire de catre VASS MARIOARA, Consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Bobota, Judetul Salaj, a infractiunii de conflict de interese, prevazuta si pedepsita de art. 2531 din Codul Penal al Romaniei;

- initierea demersurilor prevazute de art. 22, alin. (2) din Legea 176/2010, in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese. Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.

Informatia vine dupa ce marti seara, Andreea Paul Vass a refuzat nominalizarea PDL pentru functia de ministru al Economiei.

Andreea Paul Vass a refuzat nominalizarea pentru functia de ministru al Economiei in contextul in care s-au inmultit informatiile in partid privind starea de incompatibilitate in care s-ar afla deoarece detine, impreuna cu sotul sau, actiuni la mai multe companii care se afla in subordinea Ministerului Economiei cum ar fi Alro Slatina, Transelectrica sau Transgaz SA Medias.

"Am refuzat nominalizarea. Argumentele sunt personale. Nu am de gand sa fac rabat de la acest drum. Sobru, echilibrat, intotdeauna am lucrat cu pasiune. Au fost voci in PDL care m-au sustinut foarte puternic. Este o decizie personala. Le multumesc colegilor din PDL care si-au pus increderea in mine", a spus Andeea Paul Vass, la Realitatea Tv.