400 de oameni sunt blocati de luni dimineata in doua trenuri Galati-Bucuresti. Acestea s-au blocat in troienele de circa 3,5 metri din apropiere de Faurei. Patru locomotive nu au putut urni din loc garniturile.

ora 10.10 Un elicopter ii va prelua pe calatorii care au probleme medicale. Ei vor fi transportati la spital in Buzau, transmite RTV. Miercuri dimineata, jandarmii au impratit mancare, apa si medicamente calatorilor din trenurile intepenite in zapada.

Oamenii au ramas fara mancare, apa si caldura si sunt revoltati ca nimeni nu le ofera nicio informatie despre ce se va intampla cu ei. Spun ca sunt gata sa dea foc unui vagon pentru a fi vazuti de autoritati. Pasagerii din tren au ramas fara apa si au topit zapada pentru a avea ce sa bea. In gara Faurei nu se pot adaposti pentru ca si acolo este foarte frig, transmit televiziunile de stiri.

Calatorii s-au adunat in primele vagoane din tren, singurele care mai au incalzire.

"La doi - trei kilometri de la Faurei, trenul s-a blocat si cele patru locomotive nu l-au mai putut misca. Au înghetat sabotii pe roti, a înghetat timoneria de frâna...", a declarat, pentru Mediafax, marti seara, directorul Centrului Regional de Exploatare, Întretinere si Reparatii al CFR SA, Ionel Filimon, care a adaugat ca nu mai are solutii.

Desi in jurul orelor 23:00 a fost deblocat si parea ca va pleca spre Galati, autoritatile au decis ca trenul sa revina in zona Faurei, acolo unde oamenii sa primeasca mancare si apa. Jandarmii le-au oferit marti noaptea sticks-uri si grisine.

Intre pasagerii trenului sunt si noua jucatori ai echipei Otelul Galatisi 60 de studenti la Facultatea de Educatie Fizica si Sport. Acestia din urma mergeau la Predeal pentru un examen la schi.

Potrivit CFR Calatori, in acest moment aproape 400 de calatori, majoritatea din Galati, se afla in acest tren, format din doua garnituri. Una dintre cele doua garnituri a plecat din Galati luni dimineata, cu 300 de calatori, iar a doua a plecat luni seara, cu 70-80 de persoane, intre care si membri ai echipei de fotbal Otelul Galati.