Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a prezentat luni dimineata situatia in Bucuresti in cadrul Comandamentului de Iarna. Circa 200 de utilaje actionau luni dimineata in Bucuresti pentru a face traficul mai usor.

Mai multi copaci sunt cazuti pe mai multe artere din sectoarele 2, 3, 4 si 6 in cele mai multe cazuri fiind avariate mai multe autoturisme, a spus primarul. In sectorul 2 a cazut un stalp de iluminat.

Reprezentantii Regiei Autonome de Transport (RATB) au anuntat ce luni dimineata a deraiat un tramvai la intersectia Vasile Milea cu Bulevardul Timisoara, dar la ora transmiterii acestei stiri se circula normal.

Nu au fost persoane decedate duminica noaptea din cauza frigului din Capitala. Duminica noaptea a nins viscolit in Bucuresti ingreunand misiunea utilajelor de deszapezire.

Duminica, au fost inregistrate 1.212 solicitari la ambulanta. Peste 300 de persoane au fost transportate in adaposturi speciale, a mai spus primarul.

Sudul si sud-estul tarii, inclusiv Capitala este sub o avertizare cod portocaliu de ninsori, intensificari ale vantului, viscol si polei, care vizeaza 19 judete. Codul portocaliu este valabil pana miercuri la ora 10.00.

Potrivit ANM, in intervalul mentionat, va ninge viscolit in sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia si Oltenia, viteza vantului va depasi la rafala 70- 80 km/h, iar vizibilitatea va scadea sub 50 m.