Cursurile sunt suspendate, luni, in 2.667 de unitati de invatamant, in judetele Vrancea, Olt si Ialomita sunt inchise toate scolile, iar in Iasi, Botosani si Galati sunt inchise toate scolile din mediul rural, a anuntat duminica seara Ministerul Educatiei, transmite Mediafax.

Potrivit situatiei transmise pana duminica la ora 19.00 de inspectoratele scolare judetene la Ministerul Educatiei, luni vor fi suspendate cursurile in 2.667 de unitati de invatamant.

In judetele Vrancea, Olt si Ialomita inspectoratele scolare judetene au decis suspendarea cursurilor in toate unitatile de invatamant.

In judetul Buzau sunt inchise luni toate unitatile de invatamant in afara gradinitelor si scolilor generale din municipiul Buzau.

In judetele Iasi, Botosani si Galati sunt inchise toate scolile din mediul rural.

In judetul Calarasi vor functiona scolile din municipiul Calarasi si din Lehliu Gara, Oltenita, Fundulea si Budesti.

De asemenea, 12 inspectorate scolare judetene au raportat suspendarea cursurilor in mai putin de zece unitati de invatamant, in timp ce alte 14 judete inregistreaza mai mult de zece unitati inchise.

Ministerul Educatiei a precizat ca, potrivit raportarilor inspectoratelor scolare, se preconizeaza ca luni sa functioneze toate scolile din 16 judete.

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a solicitat inspectorilor scolari generali sa ia toate masurile care se impun pentru siguranta si confortul elevilor, parintilor si cadrelor didactice.

  • Codul portocaliu a fost emis pentru Bucuresti si judetele Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Ilfov, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea si Galati.
  • De asemenea, potrivit avertizarii cod galben, in nordul si centrul Moldovei, in Banat si in zona de munte va continua sa ninga, iar vantul va avea viteze de pana la 30-40 de kilometri pe ora.
  • Codul galben a fost emis pentru judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Covasna, Harghita, Suceava, Neamt, Bacau, Vaslui, Iasi, Botosani si partial pentru Sibiu, Brasov, Mures, Bistrita-Nasaud si Maramures.