Fondul Monetar International a recomandat Ministerului Sanatatii sa continue elaborarea unui nou proiect al legii sanatatii, acesta urmand sa fie pus in pagina pana la mijlocul anului, a anuntat, duminica, ministrul Sanatatii Ritli Ladislau, potrivit Agerpres.

"FMI insista si ne-a recomandat sa continuam elaborarea noii legislatii, cu o prudenta mai mare decat pana acum si cu o consultare mai larga a profesorilor si a bolnavilor. Noi ne-am angajat ca pana la mijlocul anului sa avem un proiect", a declarat Ritli Ladislau cu ocazia inaugurarii noii Unitati de Primire Urgente a Spitalului Judetean Satu Mare.

Potrivit ministrului Sanatatii, se va face o mai buna promovare a propunerilor noii legi pentru a nu exista interpretari gresite.

"Pachetul de baza va functiona pe doua niveluri, reglementarea consumului, respectiv prescrierii medicamentelor strict pentru afectiunile pentru care a fost autorizat medicul. De asemenea reducem numarul de zile de spitalizare, unde cu foarte mult depasim media europeana. La interventiile chirurgicale in alte zone oamenii stau doar doua zile pentru spitalizare", a explicat Ritli adaugand ca proiectul noii legi va fi trimis la Parlament, urmand sa fie introdusa o suma mica pentru asigurarea coplatii.

Duminica, la ora 16:00, va avea loc conferinta de presa ocazionata de incheierea misiunii comune a FMI- CE -Banca Mondiala, la sediul Reprezentantei Comisiei Europene, ocazie cu care vor fi anuntate concluziile vizitei in Romania.