Premierul Emil Boc a declarat sambata ca nu a primit nicio comunicare oficiala la Guvern cu privire la inceperea urmaririi penale in cazul sefului Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, relateaza Agerpres. Potrivit dezvalurilor facute vineri de postul Romania TV in emisiunea "Secrete de stat", procurorii DNA au deschis un dosar nou pe numele lui Blejnar si al lui Codrut Marta, fostul sau sef de cabinet, pentru instigare la evaziune fiscala.

Sorin Blejnar (foto arhiva)Foto: Agerpres

Seful Fiscului apare in acest dosar ca protector al celei mai mari retele de contrabanda cu motorina si benzina. Capul retelei este Attila Peter Racz, unul dintre cei mai prolifici importatori de petrol la negru din Romania, care are legaturi si cu mafia italiana.

Intrebat daca stie despre inceperea urmaririi penale fata de Blejnar, seful Executivului a declarat sambata ca "nu am primit nicio comunicare oficiala la Guvern despre acest element".

Premierul a adaugat ca in cazul in care i se va comunica inceperea urmaririi penale fata de seful ANAF il va demite din functie.

"Am facut-o de fiecare data indiferent despre cine a fost vorba. Nu este un lucru nou, acelasi lucru l-am facut si in cazurile de la vami si in cazul altor demnitari", a completat Boc.

Romania TV a relatatvineri ca Blejnar si Marta au mai fost anchetati de DNA in 2008, in urma unui denunt al unui om de afaceri prahovean, Vlad Constantin. Blejnar a fost acuzat atunci, ca, prin Racz Atilla percepea mita pentru fiecare cisterna cu motorina care intra in tara, legal sau ilegal. La acea vreme, Blejnar era adjunctul sefului de la Garda Financiara, structura centrala.

In denuntul de la DNA, Constantin a povestit cum Racz Peter a incercat sa ii cumpere firma. Compania prahoveanului era importanta pentru reteaua de contrabandisti pentru ca avea autorizatie de import si comercializare combustibili in Romania. Dupa refuzul omului de afaceri de a-si vinde compania, a fost napadit de controale. Intr-un singur an, Garda Financiara i-a calcat pragul de 73 de ori.