Traficul rutier la intrarea in Bucuresti se desfasoara normal, potrivit reprezentantilor Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) si Inspectoratului de Jandarmi Ilfov. Acesta din urma a precizat ca jandarmii ilfoveni vor actiona pana pe 7 februarie pentru prevenirea blocajelor rutiere in patru puncte cheie, informeaza Agerpres.

"Nu au fost probleme deosebite in noaptea de 2 spre 3 februarie la intrarile spre Bucuresti. Efectivele Jandarmeriei Ilfov actioneaza integrat, in perioada 2-7 februarie, sub coordonarea Prefectului judetului Ilfov Dan Baranga, impreuna cu Politia Ilfov si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Ilfov", a declarat capitanul Madalin Preda de la Jandarmeria Ilfov.

Opt echipaje ale jandarmeriei sunt prezente in patru puncte cheie:

  • pe DN1 la Otopeni;
  • pe DN2 la Afumati;
  • pe DN3 in Pantelimon si Branesti;
  • pe DN5 Jilava si 1 Decembrie.

Potrivit purtatorului de cuvant al IGSU, Alin Maghiar, nici la nivelul tarii nu s-au inregistrat probleme deosebite din cauza viscolului. Sunt blocate, in continuare, DN 22 Rimnicu Sarat - Braila, DN 2C Costesti - Slobozia si DN 23B Maicanesti - Codresti. Pe DN 2, intre Bucuresti si Buzau, sunt restrictionate autovehiculele cu tonaj mai mare de 3,5 tone.

O atentionare Cod Galben de ninsori abundente, viscol si polei valabila in toata tara intra in vigoare incepand din data de 3 februarie, ora 10.00, si este valabila pana in data de 5 februarie, ora 20.00.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in acest interval, in toate zonele tarii, incepand din sud-vest, se vor semnala ninsori abundente insotite de viscol, iar vantul va sufla cu pana la 60 km/h, mai ales in sud si sud-est.

Vantul va sufla, la munte, cu rafale de pana la 90 km/h, viscolind si spulberand zapada. Noul strat de zapada va depasi 20 de centimetri.

Totodata, specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) precizeaza ca, in zonele de sud-est, precipitatiile se vor transforma in ploaie si lapovita, fapt ce va conduce la aparitia poleiului.