Desi valorile termice vor continua sa creasca, vremea va fi deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata in special in jumatatea de nord. Cerul va fi mai mult noros, iar aria ninsorilor va cuprinde treptat toata tara, izolat acestea urmand a fi mai abundente, cu precadere in regiunile sud-vestice, in zona deluroasa din sud, precum si la munte, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, potrivit Mediafax.

In extremitatea sudica si de sud-est in partea a doua a noptii precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ploaie si se va depune polei. Vantul va avea intensificari in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei si temporar in restul teritoriului, iar la munte va sufla tare.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 12 si minus 4 grade, mai scazute in nordul Moldovei, dar si mai ridicate pe litoral. Minimele termice se vor incadra de la minus 16...minus 15 grade in nordul Moldovei si in depresiuni pana la 0...2 grade pe litoral.

La Bucuresti, desi temperatura aerului va continua sa creasca usor, vremea se va mentine deosebit de rece. Cerul va fi noros, temporar va ninge, iar vantul va avea unele intensificari. Spre sfarsitul intervalului precipitatiile se pot transforma in lapovita si ploaie favorizand producerea de polei. Temperatura maxima va fi de minus 7...minus 6 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de minus 16 grade.