Recenzorii vor desfasura pana pe 18 februarie activitati de colectare a datelor privind copiii cu varste de 6 si 7 ani nascuti inainte de 1 septembrie 2005 sau intre 1 septembrie 2005 si 31 decembrie 2006. Potrivit unei note publicate pe site-ul ISMB, procedura este aplicata pentru o buna diagnoza si proiectare a planului de scolarizare si pentru a asigura activitatea de inscriere in clasa pregatitoare si clasa I, scrie Agerpres.

Recenzorii vor avea asupra lor o delegatie din partea directorului de unitate scolara unde este arondat copilul si isi vor desfasura acest tip de activitate pe strazile repartizate. Recensamantul va consta in vizite la domiciliu si va presupune completarea unei fise elaborate in acest sens de catre MECTS.

In cazul in care la momentul vizitei nu este gasit la domiciliu niciun reprezentant legal al familiei, membrii comisiei pot depune in cutia postala un anunt prin care parintii primesc informatii despre scopul vizitei, adresa scolii, numele recenzorului si un telefon la care acestia sa poata contacta unitatea de invatamant in vederea stabilirii unei noi intalniri.

O alta varianta este ca parintii sa se deplaseze la scoala in vederea completarii fisei de recensamant.

Pe 19 februarie, fiecare unitate scolara cu nivel de invatamant primar va afisa componenta strazilor din circumscriptia scolara proprie si tot la acea data ISMB va posta pe site componenta tuturor circumscriptiilor scolare din Bucuresti.