Un locuitor din judetul Covasna s-a deplasat 15 km pentru a plati o factura primita de la Societatea Electrica in valoare de 3 bani, transmite Agerpres. Dumitru Codreanu, care locuieste in comuna Valcele, s-a prezentat la ghiseul Electrica din Sfantu Gheorghe cu 5 bani si a cerut sa i se dea restul.

"M-am prezentat la ghiseu si daca tot am batut drumul de la Valcele pana la Sfantu Gheorghe ca sa platesc factura in valoare de 3 bani, am cerut sa mi se dea restul. Daca nu plateam, imi taiau curentul si trebuia sa platesc rebransarea. Nu stiu, chiar nu se gaseste cineva acolo la Electrica sa puna sumele astea pe factura urmatoare?! Am pierdut timp si am cheltuit benzina ca sa vin cu masina de la Valcele pentru 3 bani", a declarat Codreanu.

Barbatul a mentionat ca nu este pentru prima data cand primeste astfel de facturi. El a spus ca, cu catva timp in urma, a avut de platit 1,3 lei, iar pentru ca nu a achitat suma la timp a primit o somatie din partea Electrica.

"Ma gandesc ca am facut o risipa prea mare de energie electrica si ca e cazul sa-mi rationalizez consumul", a afirmat Codreanu.

Directorul Electrica Covasna, Jozsa Csaba, a declarat ca facturile sunt scoase de calculator pe banda rulanta si ca, in mod normal, cele cu sume foarte mici nu ar trebui sa ajunga la abonati.

"Dar mai scapa", a spus directorul Electrica Covasna, care a explicat ca in astfel de situatii cetatenii nu trebuie sa se deplaseze pana la sediul societatii, fiind suficient un telefon pentru retragerea facturii sau a somatiei de plata.