Zece militari care se intorceau din Afganistan se aflau in autobuzul implicat in accidentul produs, marti dimineata, pe DN 1, in zona localitatii Predeal, transmite Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Rutiere Brasov, Cosmin Giosanu, accidentul s-a petrecut la kilometrul 138 al DN 1, dupa ce un microbuz inmatriculat in Covasna, care se indrepta dinspre Brasov spre Bucuresti, a intrat pe contrasens si s-a ciocnit frontal cu un autobuz care venea din sens opus si in care se aflau zece militari.

Cei zece militari veneau din Afganistan.

"Erau militari care se intorceau din Afganistan. Acestia veneau dinspre Bucuresti si urmau sa fie distribuiti catre unitatile de care apartin, din mai multe judete din tara", a spus Giosanu.

In urma impactului, soferul microbuzului, in varsta de 29 de ani, din Targu Secuiesc, a murit pe loc, iari cei trei pasageri din microbuz, cu varste intre 30 si 40 de ani, au fost grav raniti. Si soferul autobuzului cu militari a fost ranit usor, insa a refuzat sa fie transportat la spital.

Victimele din microbuz au ramas incarcerate, la locul accidentului intervenind un echipaj de descarcerare al ISU Brasov, trei echipaje SMURD si o ambulanta.

"A fost o interventie deosebit de dificila tinand cont ca erau minus 23 de grade Celsius. A trebuit sa decopertam microbuzul, sa inlaturam bordul. Masina era un morman de fiare. Din pacate, soferul a murit, iar celelalte trei persoane au fost transportate la spital in stare grava, cu diverse traumatisme craniene si fracturi la membre", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov, Ciprian Sfreja.

In urma accidentului niciunul dintre militari nu a fost ranit.

Accidentul s-a petrecut marti dimineata, in jurul orei 5.00, pe DN 1, in zona Predeal.