"In ce priveste omul politic Nastase, cu siguranta este o lovitura foarte grea pentru cariera sa politica. Orice speculatie care a mai existat pana in acest moment, ca s-ar mai putea recladi ca imagine si ca om politic pentru eventualele alegeri prezidentiale din 2014, cu aceasta sentinta, daca ea ramane definitiva si irevocabila, se inchid toate posibilitatile in acest sens [...] Este un moment in care Victor Ponta are oportunitatea sa devina liderul de facto al PSD", a declarat Csaba Asztalos, membru UDMR si presedinte al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, in cadrul emisiunii Discutia de Luni, difuzata de HotNews.ro si RFI si realizata de Dan Tapalaga. Vezi in articol ce reactii au avut politicienii din opozitie fata de condamnarea fostului premier Adrian Nastase.

Csaba Asztalos (UDMR): "O lovitura grea pentru cariera politica. Daca sentinta ramane definitiva si irevocabila, i se inchide orice posibilitate pentru prezidentialele din 2014"

Csaba Asztalos

Csaba Asztalos

Foto: HotNews.ro

"In ce priveste omul politic Nastase cu siguranta este o lovitura foarte grea pentru cariera sa politica. Orice speculatie care a mai existat pana in acest moment ca s-ar mai putea recladi ca imagine si ca om politic pentru eventualele alegeri prezidentiale din 2014, cu aceasta sentinta, daca ea ramane definitiva si irevocabila, se inchid toate posibilitatile in acest sens", a declarat Csaba Asztalos, membru UDMR si presedinte al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), in cadrul emisiunii Discutia de Luni, difuzata de HotNews.ro si RFI incepand cu ora 19.10 si realizata de Dan Tapalaga.

"[Condamnarea lui Nastase - n.r.] Are o semnificatie pentru intreaga clasa politica, se rupe un tabu. Tabu-ul ca la un anumit nivel, orice ai face nu se intampla nimic. Or, este un mesaj si pentru actualii oameni politici care in trecut au guvernat, inclusiv pentru cei care sunt la putere, ca aceasta intelegere tacita intre partide, oameni politici, care s-a format in ultimii 20 de ani, a fost rupta", a mai spus Asztalos.

Csaba Asztalos (UDMR): "Este un moment in care Victor Ponta are oportunitatea sa devina liderul de facto al PSD"

UDMR-istul este de parere ca in acest moment Victor Ponta trebuie sa ia o pozitie clara, dar dificila.

"Eu cred ca va respecta hotararea instantei. Este si un moment in care presedintele PSD-ului are oportunitatea sa se intareasca, sa devina liderul de facto al PSD. (...) Este un lider foarte ambitios, a luptat si lupta in interiorul partidului sa-si consolideze puterea, ca asta se face in etape, evident, si lupta si in plan politic cu guvernarea", a declarat Asztalos.

"Se pare ca liderul PNL nu-si asuma nici un risc de imagine, nici liderul PSD nu isi asuma acest risc. In sensul ca orice critica adusa justitiei pe o speta concreta de coruptie ar fi interpretata ca o tentativa de aparare a unor corupti. Ca daca vine USL la guvernare justitia va fi blocata, etc, astfel din start comunica ca instanta si justitia trebuie sa fie libera", a conchis UDMR-istul.

Ilie Sarbu (PSD): "Condamnarea lui Nastase este politica si nedreapta, dar nu afecteaza PSD"

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat, luni, ca sentinta de condamnare a lui Adrian Nastase este "politica si nedreapta", insa nu afecteaza imaginea PSD, informeaza Mediafax.

Ilie Sarbu

Ilie Sarbu

Foto: HotNews.ro

Sarbu a spus ca sentinta ICCJ in dosarul "Trofeul calitatii" este nedreapta, intrucat dosarul respectiv a fost unul politic.

"S-a vrut condamnarea lui Nastase pentru a-l scoate din viata politica, dar lucrurile nu vor fi asa", a adaugat el.

Sarbu a spus ca sentinta ICCJ nu afecteaza imaginea PSD, iar partidul va fi alaturi de Nastase.

"Sentinta nu este definitiva si mai multe nu putem comenta, pentru ca nu avem cum sa stim ce este in capul celor cinci judecatori sau ce misiune au primit ei", a mai afirmat fostul ministru al Agriculturii in Guvernul Nastase.

Daniel Constantin (PC): "Este strict problema interna a PSD si nu priveste PC sau USL"

Daniel Constantin

Daniel Constantin

Foto: Agerpres

Liderul Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin, a declarat ca problema Nastase este una strict interna a PSD.

"Mi-e foarte greu sa comentez acest verdict, pentru ca nu cunosc foarte bine dosarul. In momentul de fata, personal, am mult mai multe lucruri de facut decat sa ma documentez vizavi de numeroasele file pe care le are dosarul domnului Nastase. Am convingerea ca va face recurs. In momentul de fata sunt mii de decizii care au fost infirmate dupa recurs. Avem doar prima repriza a unui meci, asteptam si cea de-a doua repriza ca sa vedem verdictul final. Este problema strict interna a PSD vizavi de ceea ce se va intampla in continuare si discutiile si deciziile pe care le vor lua in interiorul partidului si nu privesc PC sau USL", a declarat Constantin, citat de Agerpres.

Liviu Dragnea (PSD): "Eu sunt foarte afectat, foarte dezamagit. Am fost convins ca va fi achitat"

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Foto: Hotnews

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, dupa sedinta ICCJ, ca este dezamagit de decizia in cazul fostului premier Adrian Nastase si spera ca acesta sa-si dovedeasca nevinovatia la recurs.

"Nu e vorba de PSD, Adrian Nastase ramane la fel in partid. Eu sunt foarte afectat, foarte dezamagit si sper din tot sufletul ca la recurs sa-si dovedeasca nevinovatia. (...) Am fost convins ca va fi achitat. Adrian Nastase ramane acelasi lider politic", a afirmat, luni, Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Codrin Stefanescu (PSD): "Decizia este scandaloasa. Se incearca sa se abata atentia de la protestele care au loc in toata tara"

Secretarul Consiliului National al PSD, Codrin Stefanescu, considera sentinta data in cazul lui Adrian Nastase "absolut scandaloasa", fiind in acelasi timp "o demonstratie de forta a actualei puteri".

Codrin Stefanescu sustine ca actuala Putere incearca sa "anihileze una dintre cele mai puternice voci critice la adresa coalitiei de guvernamant", iar decizia de condamnare a lui Adrian Nastase este o "decizie politica care socheaza, frizeaza absurdul si creaza un precedent pentru toti adversarii politici ai sistemului actual", noteaza Agerpres.

Codrin Stefanescu

Codrin Stefanescu

Foto: AGERPRES

"Prin aceasta decizie, se incearca, in mod clar si fara echivoc, sa se abata atentia de la protestele care au loc in toata tara si de la starea de nemultumire generala care a cuprins intreaga Romanie", mai adauga secretarul CN al PSD.

Codrin Stefanescu subliniaza ca "procesul cu peste 900 de martori audiati", demonstreaza "vanatoarea" organizata impotriva "unui lider al opozitiei de care guvernanti, pur si simplu, se tem".

"Nimeni din actuala coalitie nu trebuie sa creada ca romanii vor judeca pripit acest gen de sentinte politice. Efectul de bumerang se va vedea curand, pentru ca, in acest moment, toata lumea este convinsa ca incepand de la adversarul politic redutabil, pana la protestatarul din strada, oricui i se poate inscena un dosar si poate fi condamnat, printr-un singur ordin politic", a mai declarat PSD-istul.

Citeste si: