Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut operatorilor de deszapezire din Bucuresti sa continue tratamentele cu substante antiderapante si sa actioneze pe strazile laterale, avand in vedere temperaturile extrem de scazute care se mentin, transmite Agerpres.

Conform unui comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti Oprescu a solicitat ca toate utilajele de deszapezire sa fie pregatite sa intervina, in conditiile in care acest lucru se va impune.

Primarul general a cerut mentinerea in permanenta a unui utilaj cu material antiderapant in zona pantelor, a rampelor si a podurilor.

Totodata, edilul-sef le-a solicitat atat operatorilor de salubrizare, cat si reprezentantilor Luxten continuarea actiunilor de indepartare a turturilor care prezinta potential pericol pentru trecatori.

Astfel, si pe parcursul noptii de duminica spre luni, se va contiuna interventia cu material antiderapant, preponderent in zona pantelor si acolo unde inca mai exista poduri de gheata.

Avand in vedere temperaturile extrem de scazute, Directia Generala de Asistenta Sociala (DGASMB) continua programul de adapostire a persoanelor fara adapost. Astfel, in noaptea de sambata spre duminica, 169 de persoane au fost cazate in centrele DGASMB, multe dintre acestea fiind aduse de serviciile de ambulanta, dar si de Politia Locala a Municipiului Bucuresti.

In centrele sociale, persoanele fara adapost beneficiaza de igienizare, ingrijire si mancare calda.

Pentru orice sesizare privind oamenii fara adapost, cetatenii pot suna la numarul de telefon gratuit 0800.821.218.

Locuitorii Capitalei pot beneficia de ceai si supa calda in cantine ale DGASMB.

Potrivit Serviciului de Ambulanta Bucuresti- Ilfov, incepand de sambata, ora 18.00 si pana duminica dimineata, ora 06.00, au fost inregistrate 452 de solicitari pentru asistenta medicala de urgenta, din care 286 urgente, 89 pentru persoane fara adapost (sapte cazuri au necesitat ingrijire medicala, dupa care au fost transferate la adaposturile DGASMB), zece cazuri de fracturi, entorse, luxatii, patru cazuri de persoane cazute in strada si patru traumatisme prin cadere.