Peste 5.000 de turisti se afla, sambata pe partiile la Sinaia, Busteni si Azuga, conditiile pentru practicarea sporturilor de iarna in statiunile de pe Valea Prahovei fiind foarte bune.

Purtatorul de cuvant al Primariei Sinaia, Madalina Rosu, a declarat pentru Agerpres ca peste 3.000 de turisti au ales sa isi petreaca aceasta zi de weekend pe partiile din aceasta statiune, stratul de zapada fiind consistent, iar vremea frumoasa.

Potrivit reprezentantilor Salvamont Sinaia, sunt deschise partiile din Valea Dorului, Valea Soarelui, Laptici, Varianta, Drumul de Vara si Partia Noua (deservita de telegondola), inchise fiind Carp, Papagal si Tarle, deoarece acestea nu au putut fi amenajate in urma caderilor masive de zapada.

La Busteni, aproximativ o mie turisti se afla pe partiile Kalinderu I si II, pe partia de sanie si in parcul de distractii amenajat in zona.

Administratorul domeniului schiabil din statiune, Ion Vasilescu, a declarat ca, avand in vedere vremea frumoasa si conditiile foarte bune pentru practicarea sporturilor de iarna, erau asteptati mai multi turisti.

'Se pare ca turistii au fost speriati de problemele din ultimele zile cu viscolul si zapada. Ne asteptam la o prezenta mai mare pe partii, dar cei care au ales sa fie aici se distreaza foarte bine', a explicat Vasilescu.

De asemenea, si la Azuga erau asteptati mai multi turisti, numarul celor care se afla pe partiile Cazacu si Sorica fiind de aproximativ 1.500.