Mercurul din termometre a coborat, sambata dimineata, pana la minus 26,2 grade Celsius la Intorsura Buzaului, judetul Covasna, aceasta fiind cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna in zona respectiva, potrivit Mediafax.

Cele mai scazute temperaturi din aceasta iarna, intre minus 26,2 si minus 20 de grade Celsius, au fost inregistrate, sambata dimineata, in mai multe localitati din judetul Covasna.

Potrivit reprezentantilor dispeceratului Statiei de meteorologie de la Intorsura Buzaului, valorile de temperatura au coborat, sambata dimineata, pana la minus 26,2 de grade Gersius, aceasta fiind cea mai scazuta temperatura inregistrata in aceasta iarna in zona.

Ger a fost, sambata dimineata, in tot judetul Covasna, minimele inregistrate fiind de minus 20 grade Celsius la Sfantu Gheorghe, minus 17 grade Celsius la Baraolt si minus 11 grade la Targu Secuiesc.

Meteorologii au emis sambata dimineata o atentionare cod galben de ger, valabila pana pe 3 februarie, care vizeaza intreaga tara, cu exceptia judetelor vestice Satu Mare, Bihor, Arad, Timis si Caras-Severin.