Inaugurarea Hotelului de Gheata de la Balea Lac programata pentru sambata a fost amanata de catre organizatori din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, in Muntii Fagaras riscul producerii avalanselor fiind maxim, de gradul cinci, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de managerii Complexului Turistic "Hotel de Gheata" Balea Lac, inaugurarea obiectivelor turistice finalizate in acest an, programata pentru sambata, a fost amanata.

"Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile (caderi abundente de zapada, vant puternic, viscol si temperaturi extrem de scazute), s-a decis amanarea evenimentului prilejuit de inaugurarea oficiala a Complexului "Hotel de Gheata 2012", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, daca nu vor interveni probleme deosebite, festivitatea se va desfasura in 4 februarie.

Prin organizarea inaugurarii oficiale va fi marcata incheierea lucrarilor la toate obiectivele incluse in proiect in aceasta iarna - Biserica de Gheata, Hotelul de Gheata si igluurile, "satelitul" hotelului, noutatea absoluta din acest an.

Potrivit meteorologilor, riscul producerii de avalanse in Muntii Fagaras este foarte mare, de gradul cinci din cinci posibile.

In aceste conditii, salvamontistii si reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu solicita turistilor "sa nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a Muntilor Fagaras si, de asemenea, sa evite practicarea sporturilor de iarna in aceasta zona".