Vineri dimineata, 681 de unitati de invatamant din tara erau inchise din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, a declarat vineri pentru Agerpres secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Oana Badea.

"Avem 23 de judete in care activitatea didactica se desfasoara normal, cu trei judete mai mult decat ieri", a afirmat reprezentantul MECTS.

Badea a precizat ca in judetul Calarasi sunt inchise vineri 164 de unitati de invatamant fata de 266 joi, Buzau are 138 fata de 146 joi.

In Constanta si-au suspendat cursurile 86 de unitati scolare fata de 25 cate erau inchise joi, iar situatia poate fi "dinamica".

"Giurgiu are 53 unitati inchise fata de 55 ieri, in Tulcea azi sunt inchise 42 de unitati scolare fata de 2 unitati inchise ieri", a mai spus secretarul de stat in MECTS.

Urmatoarea comunicare privind numarul scolilor afectate de vremea nefavorabila se va face in dupa-amiaza zilei de duminica, 29 ianuarie 2011, a declarat Oana Badea, secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar. Totodata, a solicitat inspectorilor scolari generali din judetele afectate sa asigure informarea in timp util a elevilor, parintilor si cadrelor didactice cu privire la situatia specifica a unitatilor de invatamant din judet.