Administratia Nationala de Meteorologie a emis joi dupa-amiaza o avertizare meteo, prin care prelungeste codul portocaliu pentru judetele Tulcea si Constanta, pana vineri la ora 12. Alte sase judete din sud-estul tarii (Braila, Galati, Ialomita, Calarasi, Buzau, Vrancea) sunt sub incidenta codului galben de viscol.

Vreme rea in sud-estul tariiFoto: ANM

Potrivit informatiilor, in judetele vizate de cod galben va continua sa ninga, in general slab cantitativ, iar vantul va mai avea intensificari, viscolind si spulberand zapada, cu rafale de pana la 60 km/h.

In judetele Constanta si Tulcea vantul va fi mai intens, depasind la rafala 70...80 km/h determinand diminuarea severa a vizibilitatii si troienirea zapezii.

In Municipiul Bucuresti si in zona judetului Ilfov, indeosebi in prima parte a noptii va mai ninge slab, iar vantul mai poate avea intensificari de pana la 35 km/h.

Dupa intervalul mentionat vremea va deveni geroasa mai ales noaptea si dimineata, in special in nordul, centrul, estul si sudul tarii.

Cod galben: Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.

Cod portocaliu: Sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate mare (vant, ploi abundente, descarcari electrice, grindina, canicula, ger). Exista risc de viituri pe raurile mici.