Viscolul si zapada blocheaza circulatia rutiera pe zeci de drumuri nationale din tara. HotNews.ro a realizat o harta dinamica a tuturor drumurilor nationale blocate din cauza zapezii. Scopul serviciului este de a le oferi cititorilor HotNews.ro o harta cat mai actualizata atat cu informatiile oficiale privind drumurile inzapezite si blocate din tara, dar mai ales cu informatiile din teren venite de la cititori.

  • Harta dinamica este actualizata constant in functie de informatiile primite de la cititorii HotNews.ro si de la autoritati

UPDATE 28 ianuarie:

  • 11:56 CNADNR a anuntat ridicarea restrictiei de circulatie pe majoritatea drumurilor nationale. Vezi pe harta dinamica pe ce drumuri mai sunt pastrate restrictiile de circulatie.

UPDATE 27 ianuarie:

  • 22:30 CNADNR a anuntat ridicarea restrictiei de circulatie pe mai multe drumuri nationale. Vezi pe harta dinamica pe ce drumuri mai sunt pastrate restrictiile de circulatie.
  • Ora 21,00 Drumul national 2 a fost redat vineri in jurul orei 20,30 in totalitate circulatiei rutiere, relateaza Agerpres. / Totodata, circulatia a fost reluata si pe DN 2C, intre Costesti si Smeeni pentru autovehiculele cu masa mai mica de 3,5 tone.

  • 19:00 Traficul pe intregul traseu al Centurii Bucuresti a fost deschis vineri, la ora 18.00, pentru toate categoriile de vehicule - CNADNR
  • 17:50 Circulatia pe DN2 Urziceni-Buzau-Ramnicu Sarat a fost deschis incepand cu ora 17.30.
  • 16:30 - Circulatia deschisa integral pe Autostrada A1 pentru toate categoriile de autovehicule. (CNADNR)
  • 16:30 - CNADNR: mai multe drumuri nationale au fost deschise ca rute alternative pentru A2 Bucuresti-Constanta.DN 3 Bucuresti ¬ Lehliu / DN 3A Lehliu ¬ Drajna - Fetesti / Autostrada A2 Fetesti ¬ Cernavoda / DN 22 C Cernavoda ¬ Medgidia ¬ Basarabi / DN 3 Basarabi - Constanta
  • 14:00 - Drumul national 5 Giurgiu - Bucuresti a fost deschis vineri dupa-amiaza circulatiei rutiere pe ambele sensuri de mers, dar se circula in conditii de iarna si se pastreaza inca precautia ca TIR-urile sa nu porneasca inca la drum pentru a nu derapa si a produce blocaje in trafic.

Majoritatea informatiilor de pe harta provin din surse oficiale (CNADNR, InfoTrafic), dar cititorii HotNews.ro sunt rugati sa contribuie si ei cu informatii privind starea drumurilor si a tronsoanelor blocate.

Pentru a semnala o problema sau o zona afectata de zapada, cititorii HotNews.ro pot lasaun comentariu la sfarsitul acestui articol.

IMPORTANT: pentru o buna localizare pe harta si o prezentare cat mai completa, rugam cititorii ca informatiile trimise sa fie punctuale si cat mai cuprinzatoare - Ora la care a fost consemnata informatia (IMPORTANT pentru drumurile inzapezite si blocate), Sector de Drum unde traficul este blocat sau care este inzapezit (denumire, la ce kilometru); Localitati de reper; Timp de asteptare; Eventuale incidente etc.

Cititorii pot trimite si fotografii de la fata locului folosind formularul de mai jos, poze care se vor regasi mai apoi pe harta.

NOTA: Mentionam ca HotNews.ro nu are pretentia de a fi realizat o harta completa a drumurilor inzapezite si blocate din Romania. Din acest motiv repetam invitatia adresata cititorilor pentru a semnala noi lucrari sau zone inzapezite sau pentru a corecta eventuale informatii eronate, depasite sau inexactitati raportate de autoritati sau de alti cititori.

Drumurile/zonele inzapezite ce vor fi afisate pe harta contin informatiile disponibile din surse oficiale - CNADNR, Centrul INFOTRAFIC.

Ele reflecta realitatea la momentul cand au fost publicate si insemnate pe harta. Dupa publicarea informatiilor pe harta si pana la o noua actualizare, situatia din teren poate diferi sau conditiile meteo se pot schimba.

Obiectele de pe harta vor fi actualizate pe harta in momentul in care sursele oficiale publica noi detalii sau cand cititorii trimit noi informatii.

  • Click pe elementele de pe harta pentru mai multe detalii

Vezi harta mare in ArcGIS.com

Harta de baza ᅡ OpenStreetMap contributors, CC-BY-SA este oferita prin intermediul serviciului de cloud ArcGIS.com, serviciu oferit de ESRI.

LEGENDA HARTII

Caseta - Starea vremii

CNADNR - 28/1/2012 11:56

  • cer:
    Variabil , in: Oltenia si Muntenia.
    Noros in: Banat, Transilvania, Moldova si Dobrogea.

  • precipitatii:
    Nu sunt.
  • vant:
    Calm, cu exceptia:
    - jud. Caras Severin, la Caransebes, cu 30 km/h.
    - jud Vrancea, cu 20 - 30 km/h.
    - jud. Constanta , Braila, Calarasi , Tulcea : 20 km/h.


  • vizibilitate:
    Buna, cu exceptia:
    *ceata: pe AA2 intre km 93 - 98 cu vizibilitate sub 50 m.
    - jud Dambovita ( DN7 intre km 39-70 ) vizibilitate  redusa sub 100 metri.