​Membrii Asociatiei Suporterilor Romani (ASR) au precizat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca acuzele formulate de Jandarmerie la adresa lor sunt niste inventii, menite sa-i discrediteze. "Marti e Ziua Unirii Mici si suporterii din intreaga tara si-au anuntat prezenta in Bucuresti. Va fi un protest pasnic, prin scandari si mesaje. Vom purta insemne distinctive si speram sa fim prezenti vreo 2000 din toata tara", a precizat Andrei Florin, membru al ASR.

Proteste in BucurestiFoto: HotNews / DP

"Acuzele la adresa noastra sunt nejustificate. Prin aceasta actiune dovedim ca membrii unor galerii rivale pot sta la aceeasi masa. Am decis sa ne unim fortele si mesajul nostru sa se auda clar, fara violenta. Prin aceasta asociatie urmarim sa trezim spiritul civic al tinerilor care prefera sa taca atunci cand situatia nu o cere" - Andrei Florin, membru al ASR, dar si al Peluzei Catalin Haldan (galerie Dinamo).

"Am protestat din prima zi in mod individual. In primul rand suntem cetateni ai acestei tari si ne doare ca tot ce se intampla la nivel politic este doar o mascarada a propriilor interese. Ceea ce se intampla la nivel politic este josnic, tinerii nu au unde lucra dupa ce termina facultatea, prefera sa isi caute de munca in strainatate, tara este vanduta bucata cu bucata, turismul nu exista, iar tinerii nu au voie sa mearga in grupuri mai mari de trei persoane, pentru ca sunt considerati grup infractional" - Andrei Florin.

"Jandarmeria este continuatoarea Securitatii si se foloseste de metodele de dinainte de 1989. Violentele de care au vorbit acestia sunt inventate. Joi am fost 1.000 de ultrasi in Piata Universitatii. Ganditi-va ce ar fi insemnat daca era un sambure de adevar in tot ce au spus ei. Sloganul nostru este «daca noi vom tacea, pietrele vor canta». Revendicarile noastre sunt sa fim ascultati, auziti, pastrarea intacta a patrimoniului, investitii in sanatate", a mai precizat Andrei Florin.

Vor fi 2000 de suporteri in Piata Universitatii

"Marti e Ziua Unirii Mici si suporterii din intreaga tara si-au anuntat prezenta in Bucuresti. Va fi un protest pasnic prin scandari si mesaje. Cerem expres celor care vor veni sa asculte de cei care îi coordoneaza si sa nu se preteze la actiuni violente. Vom purta însemne distinctive si speram sa fie prezenti vreo 2.000 de fani din toata tara", a conchis reprezentantul ASR.