Cateva sute de manifestanti s-au adunat sambata, pentru a noua zi consecutiv, in Piata Universitatii din Bucuresti, pentru a demonstra impotriva actualului regim politic. Protestul, inceput in jurul pranzului, a durat pana la ora 22, in ciuda ninsorii care a cazut aproape permanent. Singurul incident a aparut in momentul in care 10 membri ai Noii Drepte au incercat sa intre printre demonstranti, fiind insa alungati din piata. Ministerul de Interne a anuntat ca circa 2000 de manifestanti au demonstrat sambata in mai multe orase din tara.

Vineri, oamenii au protestat pasnic pana la miezul noptii incercand sa-si faca cunoscute nemultumirile si solicitarile prin pancarte cat mai inventive si proiectii pe fatada Facultatii de Arhitectura. Toate mitingurile care s-au desfasurat vineri in tara s-au incheiat la ora 22.00.

Peste 3.000 de oameni au protestat in intreaga tara.

Momentele protestului:

ora 22:35 Protestatatii nu se mai afla in Piata Universitatii, iar in fata Teatrului National echipele de televiziune isi strang echipamentele de transmisie, in timp jandarmii se incolonau pentru plecare.

20:30 Ministerul de Interne afirma ca aproximativ 2000 de oameni au protestat sambata in mai multe orase din tara.

19:00 Demonstrantii primesc numere de ordine, pentru a se cunoaste numarul exact al celor prezenti la protest (Mediafax)

18:30 Jandarmeria anunta ca in piata sunt 350 de persoane.

18:15 Demonstratii similare au loc sambata la Timisoara, Sibiu, Resita, Slatina, Caransebes, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu Severin, Brasov, Alexandria, Suceava, Targu Jiu.

17:45 Pe scarile de la Teatrul National sunt circa 200-300 de oameni, care scandeaza lozinci impotriva presedintelui Basescu si a premierului Boc, carora le cer demisiile.

17:00 Mediafax anunta ca aproximativ o mie de persoane protesteaza la Craiova, cerand demisia presedintelui Traian Basescu si a Guvernului. Traficul rutier a fost intrerupt pe traseul esplanada Clubului Electroputere pana in Piata Prefecturii.

16:00 Zece membri ai Noii Drepte au vrut sa demonstreze in piata, fiind insa alungati de restul protestatarilor.

15:45 Dan Diaconescu, de la tribuna Congresului Partidului Poporului: Cer oamenilor sa iasa la proteste pentru o revolutie de catifea, pana ce dictatorul va pleca!

15:15 Numarul protestatarilor a crescut in ultime ora, el fiind acum de circa 100 de persoane.

14:50 Simion Hancescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, a declarat pentru Agerpres ca circa 250-300 de profesori din cadrul filialei sector 3 a FSLI vor merge la Universitate in calitate de simpli cetateni.

14:30 Demonstrantii striga lozinci anti-prezidentiale, iar pe pancarte au mesaje impotriva guvernului Boc.

13:50 Pe treptele din fata Teatrului National sunt circa 20-30 persoane. In zona si pe strazile adiacente sunt mai multi jandarmi si membri ai fortelor de ordine.