Protestatarii s-au adunat si vineri dupa amiaza in Piata Universitatii pentru a cere demisia guvernului si a presedintelui Traian Basescu. Fata deciocnirile ultrasi-jandarmi de joi seara, oamenii au protestat pasnic pana la miezul noptii incercand sa-si faca cunoscute nemultumirile si solicitarile prin pancarte cat mai inventive si proiectii pe fatada Facultatii de Arhitectura, potrivit reporterilor HotNews.ro de la fata locului.Toate mitingurile care s-au desfasurat vineri in tara s-au incheiat la ora 22.00. Peste 3.000 de oameni au protestat in intreaga tara.

Poza Dan DiaconescuFoto: Hotnews
  • HotNews a tranmis LIVE TEXT evenimentele din Piata Universitatii

Principalele momente ale mitingului de vineri

00.00: Protestul s-a incheiat. In piata au mai ramas doar cativa oameni. Toate mitingurile care s-au desfasurat vineri in tara s-au incheiat la ora 22.00

23.30: Cei cativa zeci de protestatari din fata TNB au plecat

22:54 In piata Universitatii au mai ramas doar cateva zeci de oameni care mai protesteaza. Manifestatia se apropie de sfarsit.

22:30 Cativa studenti au proiectat pe peretele Arhitecturii mesajele oamenilor de pe Twitter cu privire la protestul din Piata Universitatii

22:39 La aceasta ora, in Piata Universitatii protesteaza mai putin de 300 de oameni.

22:22 Numarul protestatarilor din fata Teatrului National incepe sa scada. In fata treptelor, catre camerele TV, un grup de manifestanti tin o pancarta care scrie: "Nu intelegi ca tara nu te vrea? Vom sta aici pana vei pleca". Si din zona fantanii oamenii incep sa plece.

22.20: Toate mitingurile care s-au desfasurat vineri in tara s-au incheiat la ora 22,00, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, Florin Hulea.

22:02 In fata TNB, protestatarii de pe trepte scandeaza in cor: "Lasa-ne, Lasa-ne. Marinare, marinare, lasa-ne!". In acest moment, in Piata Universitatii, de ambele parti ale bulevardului Magheru, sunt peste 500 de protestatari. "Veniti in piata si trigati tare ca Romania nu e de vanzare", suna o alta scandare a manifestantilor.

21:47 Printre protestatari si-a facut aparitia si Mircea Badea

21:28 In Piata Universitatii au ajuns mai multe grupuri de studenti. Tinerii s-au amplasat atat in fata la TNB, cat si in zona fantanii. Cativa studenti au o pancarta care scrie: "Baconschi dialogheaza, studentii protesteaza"

21:20 Mai multi tineri din apropierea fantanii de la Universitate arboreaza bannere pro Rosia Montana. Tinerii spun ca protesteaza pentru schimbarea mai multor sisteme, nu doar cel politic. Un tanar cere deschiderea fabricii Tractorul Brasov. Alti tineri scandeaza incontinuu "Romania, stat politienesc".

20:25 Mai multe grupuri de jandarmi legitimeaza tineri in jurul cladirii Universitatii, relateaza reporterul HotNews.ro

20:05 Un protestatar agita un mesaj: "Basescu, in cazul tau mayasii au avut dreptate - 2012"

Afis cu eroare gramaticala

Afis cu eroare gramaticala

19.18: In statie au fost aduse boxe, o statie de amplificare si un microfon la care sint invitati sa vorbeasca manifestantii. Si-a facut aparitia o "gazda" a protestelor care s-a recomandat Alexandru Cioaba, relateaza reporterul HotNews.ro

19.09: Jandarmii au inceput sa legitimeze oamenii la gurile de metrou

Imagini cu protestatari:

Contra gaze de sist

Contra gaze de sist

18.48: Banner in Piata Universitatii: "Gazele de sist nu rezolva dependenta de Rusia". Reamintim ca exploatarea gazele de sist este o tehnologie noua, respinsa de tot mai multe asociatii ecologice din Europa. Ultima tara care a interzis aceasta tehnologie este Bulgaria.

Cei doi tineri care au adus bannerul i-au declarat reporterului HotNews.ro ca fac parte din Miscarea Occupy Bucharest.

18.46: Protestul e lipsit de vlaga, iar citiva manifestanti din fata Teatrului National au scandat "Sa vina galeriile!"

Simbolistica sinistra

Simbolistica sinistra

18.33: Un mesaj sinistru in piata: o papusa-bebelus pe care scrie Boc/Basescu e spinzurata de citiva demonstranti

18.30: In piata sint citeva zeci de profesori veniti de la mintigul din fata Ministerului Educatiei. Ei striga "Un coleg de gen neutru a distrus invatamintul!", cu referire la Daniel Funeriu

18.07: Scandare la miting: "Ne ploua, ne ninge, dar vom invinge!". In centrul Bucurestiului a inceput sa burniteze

Banner al asociatiei Amare Rromentza

Banner Amare Rromentza

Foto: Hotnews

18.03: Circa 15 reprezentantii ai asociatiei Amare Rromentza prezenti la miting protesteaza impotriva Partidei Romilor si a legislatie electorale care, spun ei, institutie monopolul unui singur partid al romanilor. Ei poarta un banner cu inscriptia "Jos dictatorii rromilor!"

17.51: Circa 300-400 de persoane sint in piata la acest moment. Situatia e calma

16:20 Majoritatea protestatarilor din Piata sunt oameni in varsta, o parte dintre ei fiind si fosti revolutionari. Bannerele manifestantilor sunt diverse, unele cer demisia guvernului in timp ce altele cer renuntarea la taxa auto.

16:10 Protestatarii striga: "Romania, trezeste-te!", "Iesi afara javra ordinara", "Demisia", "Romani, treziti-va"

15:50 Manifestantii au afisat un banner mare pe care este scris: "Basescu = Iliescu / Jandarmii = Minerii '90"

15:45 Reporterul HotNews.ro aflat la fata locului relateaza ca pe treptele din fata Teatrului National s-au adunat 150 de protestatari.