Celebra vanatoare de mistreti de la Balc, judetul Bihor, ajunsa la a opta editie, va avea loc in acest week-end, in zilele de 20 si 21 ianuarie. Omul de afaceri Ion Tiriac, gazda traditionalei vanatori din localitatea bihoreana, este asteptat vineri dupa-amiaza pe Aeroportul din Oradea, urmand sa soseasca cu unul dintre aparatele de zbor ale propriei companii aeriene, relateaza Mediafax. Unul dintre invitati, Wolfgang Porsche, proprietarul companiei germane producatoare de autoturisme de lux cu acelasi nume, va ajunge si el la Oradea cu un aparat de zbor propriu.

  • HotNews.ro va invita sa raspundeti daca este normal ca un astfel de eveniment sa continue si intr-un context tensionat ca acesta.

Omul de afaceri Ion Tiriac a invitat si in acest an importante personalitati din intreaga lume. Intre acestia se numara: George Marsan, primarul orasului Monte Carlo, Erich Hampel, manager Unicredit Bank Austria, Alfred Baumhauer, fabricant Cartier, Wolfgang Porsche, mostenitorul imperiului cu acelasi nume, Klaus Mangold (DaimlerChrysler), Siegfried Wolf, presedintele companiei Magna Europa, Franz Rauch, cel mai mare producator de sucuri naturale din Europa, Rudolf Streicher, politician austriac, fost ministru in mai multe guverne, Inigo Herrera, fost membru al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei.

"Am primit in aceasta dimineata planurile de zbor pentru doua aparate. Unul este un Galaxy apartinand Tiriac Air, care va porni de pe Aeroportul Otopeni si va ajunge la Oradea in jurul orei 14.45, iar celalalt este un Cessna 560, aflat in proprietatea Porsche, care va porni din Debretin si va ajunge la Oradea in jurul orei 16.00", a declarat, vineri, managerul Aeroportului din Oradea, Gheorghe Pasc.

Potrivit managerului Aeroportului din Oradea, atat aeronava lui Tiriac, cat si cea a lui Porsche, vor pleca de pe Aeroportul din Oradea duminica, la ora 15.00. Planurile de zbor nu contin si listele pasagerilor.

Partidele de vanatoare de la Balc au devenit cunoscute in 2005, cand au fost impuscati 185 de mistreti, dintre care 23 de catre fostul premier Adrian Nastase. In mod traditional vanatoarea se desfasoara la sfarsitul celei de-a treia saptamani a lunii ianuarie.

Pe domeniul cinegetic de la Balc, care se intinde pe 1.500 de hectare, sunt crescuti, in fiecare an, peste 700 de porci mistreti special pentru evenimentul din ianuarie. Carcasele mistretilor vanati sunt expediate, dupa verificarea sanitar-veterinara, in camioane frigorifice in scopuri caritabile ori catre fabricile de mezeluri specializate in vanat.