Directorul de cabinet al Prefecturii Mures, Mircea Munteanu, a postat, joi seara, pe pagina sa de Facebook, mesajul "Arbeit macht frei (Munca te face liber - n.r.) - asta sa inteleaga protestatarii", un mesaj folosit de nazisti si afisat la intrarea in lagarele de concentrare. Postarea de joi seara de pe pagina lui Munteanu a strans o serie de comentarii, "like-uri", dar si distribuiri, relateaza Mediafax.

Ulterior, Munteanu a sters postarea de pe pagina sa de Facebook.

Vineri, acesta a declarat ca nu comenteaza "o activitate privata".

"Aceasta nu tine de activitatea institutiei. Activitatea mea privata n-are de ce sa intereseze populatia. N-am de ce sa comentez mai mult", a spus Munteanu.

La randul sau, prefectul de Mures, Marius Pascan, a declarat ca pe el il intereseaza doar activitatea lui Munteanu in cadrul Prefecturii.

"Pe mine ma intereseaza cum lucreaza aici, la Prefectura. Mircea Munteanu raspunde de opiniile sale, aceasta nu afecteaza functionarea lui ca director al cancelariei prefectului", a spus Pascan.

Mesajul "Arbeit macht frei" a fost preluat de nazisti in 1933 din titlul unei nuvele germane si folosit de Guvernul Republicii de la Weimar in 1928 ca slogan in programul de reducere a somajului. Mesajul a fost folosit de nazisti si afisat la intrarea in lagarele de concentrare, inclusiv la Auschwitz.

Targu Mures este unul dintre orasele in care sute de oameni participa la mitinguri, de cateva zile.