Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat joi ca niciun reprezentant al vreunei ambasade din Bucuresti nu s-a prezentat in ultimele zile la MAE pentru a pune intrebari specifice legate de situatia unor proteste din Bucuresti sau din alte locuri, potrivit Mediafax.

"Nicio ambasada din Bucuresti nu s-a prezentat in ultimele zile la MAE pentru a pune intrebari specifice legate de situatia unor proteste din Bucuresti sau din alte locuri", a declarat, joi, Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe.

El a facut aceste declaratii dupa ce a fost intrebat in legatura cu afirmatiile Liei Olguta Vasilescu, potrivit carora ambasadorii care au venit, joi, la Cotroceni ar fi dorit, cu siguranta, o reactie din partea sefului statului pe tema protestelor.

Baconschi a explicat ca joi dimineata "a avut loc discursul de politica externa al sefului statului in fata corpului diplomatic de la Bucuresti". "Conform traditiei, la inceputul fiecarui an exista aceasta intalnire si seful statului raspunde intr-un fel prin discursul programatic salutului lansat de nuntiul apostolic care este decanul corpului diplomatic de la Bucuresti", a mai adaugat ministrul.

Teodor Baconschi a apreciat ca opozitia doreste "sa anexeze niste proteste legitime care, dupa cum s-a vazut, contesta starea generala a politicii in Romania si pe de alta parte, sa transmita pe plan international un semnal gresit legat de instabilitatea tarii".

Baconschi a facut declaratiile la finalul intrevederii sale cu omologul islandez, Ossur Skarpheoinsson.

Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat, joi, ca presedintele Traian Basescu a "catadicsit" sa aiba o intrevedere cu ambasadorii, dar nu sa ii si informeze despre situatia din Romania, ea apreciind ca membrii corpului diplomatic ar fi dorit, cu siguranta, o reactie din partea sefului statului.