​"Le multumesc participantilor la aceasta prima runda de consultari cu privire la Legea sanatatii. Exista niste concepte fundamentale care trebuie discutate cu toti factorii din sistemul medical. Suntem la un decalaj de 1 la 10 fata de ceea ce se intampla in alte state, in ceea ce priveste finantarea sanatatii. S-a deschis si un portal unde cei ce cunosc mai bine situatia din teren, cum ar fi asistentele medicale, pot contribui pentru noua Lege a sanatatii. Noua lege trebuie sa aduca servicii mai bune pentru fiecare dintre noi, nu doar sa dea bine ca imagine", a afirmat Teodor Baconschi dupa intalnirea de miercuri dimineata cu reprezentantii societatii civile, care a avut ca tema o noua Lege a sanatatii, adaugand ca "Eu fac doar un oficiu de mediere pentru ca vocea societatii civile sa ajunga la partidul din care fac parte".

Teodor Baconschi a mai adaugat ca "Ma bucur foarte mult ca doctorul Arafat s-a intors la Ministerul Sanatatii, e nevoie de competenta lui. Din cate stiu, domnia sa a spus foarte clar ca nu doreste sa faca politica."

La discutiile de miercuri au participat reprezentanti ai Asociatiei Medicilor de Familie - Bucuresti, ai Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor si ai Colegiului Medicilor.