"Acum cateva zile mi-am dat demisia dintr-un motiv clar si am spus de atunci ca daca pot discuta liber Legea sanatatii, voi reveni in minister. Motivul pentru care am plecat din Ministerul Sanatatii nu mai exista, proiectul de lege a fost retras. Am fost socat de sustinerea si increderea populatiei", a declarat marti medicul Raed Arafat, intr-o declaratie de presa sustinuta la scurt timp dupa ce ministrul Sanatatii si premierul au anuntat revenirea fondatorului SMURD in minister. Raed Arafat a precizat ca a vorbit aseara cu ministrul Sanatatii, iar marti dimineata cu Traian Basescu, seful statului fiind cel care l-a contactat.

Declaratiile lui Raed Arafat:

Acum cateva zile mi-am dat demisia dintr-un motiv clar si am spus de atunci ca daca pot discuta liber Legea sanatatii, voi reveni in minister.

Motivul pentru care am plecat din Ministerul Sanatatii nu mai exista, proiectul de lege a fost retras.

Am fost socat de sustinerea si increderea populatiei. Lumea crede in ce s-a intamplat in sistemul de urgenta, cu sprijinul Guvernelor din ultimii 6 ani, nu in mine personal.

Responsabilitatea de acum incolo va fi mai mare, si acest lucru va impinge sistemul de urgenta sa se dezvolte mai bine.

Eu nu am sa ies in talk-show-uri, in discutii, cel putin saptamana asta, pentru ca nu vreau sa acaparez atentia si sa duc la alte discutii si interpretari.

Ma intorc de unde am plecat sa continui, motivul pentru care am plecat nu mai exista.

Despre participarea mea la comisia care va elabora noua Lege a sanatatii, o sa ma implic, in special in domeniul sistemului de urgenta. Nu inseamna ca nu am pareri si in alte domenii, dar astea raman pareri de dezbatere. Ma voi implica in domeniul de urgenta. In partea urgentei am opinii de expert, in celelalte parti am opinii personale.

Normal ca sectorul privat este binevenit la discutiile privind legea Sanatatii.

Am discutat aseara cu ministrul Sanatatii si am spus ca sunt de acord sa revin in minister. Azi dimineata am vorbit cu domnul presedinte Basescu, care m-a contactat, nu este niciun secret.

Eu am zis ca ma intorc, dansii au zis ca este ok si sunt inapoi la minister sa continui lucrurile.

Trebuia sa ies la dezbatere afara, pentru ca in minister discutiile se epuizasera.

Nu am demisionat din orgoliu, ci ca sa pot sa vorbesc deschis despre legea urgentei. O sa am aceeasi atitudine intotdeauna, eu apar un principiu.

Eu am zis de cand am plecat ca plec in ideea ca daca acest motiv nu mai exista, voi reveni. Banuiesc ca lumea a agreat intoarcerea mea.

Comisia de urgenta (din minister - n.red.) ramane nemodificata. Este o comisie de specialitate care include toti factorii din acest domeniu.

Despre proteste n-a venit vorba deloc (la intalnirea cu Traian Basescu - n.red.). Prosetele au pornit pentru sustinerea mea, dar acum este o problema politico-sociala, care trebuie rezolvata la nivel politico-social. Daca la inceput populatia a fost pentru doctorul Arafat, acum sunt implicatii mult mai complexe decat doctorul Arafat.

Transmit un singur mesaj normal, pe care l-ar transmite oricine: sa se evite violenta.