Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat luni ca suporterii "ros-albastri" care au participat la incidentele de duminica din centrul Bucurestiului sunt din factiunile de la "Peluza Sud", transmite Mediafax. Potrivit lui Becali, suporterii de la "Peluza Sud" sunt manipulati de generalul Catalin Zisu, cu care se afla in conflict de mai multi ani. Duminica, intr-o interventie la GSP TV, Becali a declarat ca protestatarii violenti de sambata seara din Piata Universitatii sunt oameni din galeria Stelei, care l-ar fi injurat si pe el cand Steaua juca in Ghencea, si ca se va duce la Jandarmerie "sa le spuna cine sunt acestia".

"Nu e vorba de suporterii Stelei, pentru mine suporterii Stelei sunt cei de la "Nord". Acolo au fost doar cei din "Sud", pe care ii am in baza de date si sunt comandati de generalul Zisu. Nu stiu ce forte oculte deserveste Zisu. Toti aia de la Sud sunt din familii bune, ii recunosti imediat, ei isi spun "trupa neagra", au hanorace si caciuli negre. Din cauza unor derbedei se duce tara inapoi. Astia trebuie inchisi la puscarie. Agentiile de presa straine au prezentat imagini mai rele decat au facut-o din Grecia. Din cauza unor vagabonzi am amanat vanzarea unui teren. Jandarmii au avut ordin sa nu le faca nimic, astia trebuiau tocati. Astia au plecat direct de la gala lui Rotariu cu rucsace pline cu pietre. Oamenii erau pregatiti, manipulati de oameni, iar unul dintre acestia este generalul Zisu", a spus Becali.

Seful Directiei Ordine si Siguranta Publica din Jandarmeria Romana, Aurel Moise, a declarat duminica ca mai multi lideri ai galeriilor sportive ale echipelor Dinamo si Steaua au fost identificati in randul manifestantilor aflati sambata in Piata Universitatii.

Duminica, intr-o interventie la GSP TV, Becali a declaratca protestatarii violenti de sambata seara din Piata Universitatii sunt oameni din galeria Stelei, care l-ar fi injurat si pe el cand Steaua juca in Ghencea, si ca se va duce la Jandarmerie "sa le spuna cine sunt acestia". De asemenea, Becali s-a declarat "scarbit" de romanii care au iesit in strada sa-l sustina pe "arabul" Raed Arafat impotriva presedintelui Traian Basescu.