Seria protestelor anti-putere continua, luni, in Capitala si mai multe orase din tara. Daca in unele orase, precum Timisoara si Baia Mare, manifestantii s-au strans deja in zonele centrale, in altele acestia sunt asteptati pe seara, informeaza presa locala. In Galati, primaria a emis autorizatii pentru proteste ce urmeaza sa se desfasoare pe tot parcursul acestei saptamani.

Miting in ResitaFoto: Agerpres

Circa 100 de persoane protestau, la ora 14.45, in Piata Victoriei din Timisoara, relateaza Renasterea banateana. Zona este monitorizata de jandarmi si politisti locali. Potrivit publicatiei citate, numarul manifestantilor este in crestere insa protestul se desfasoara pasnic. Mitingul este autorizat intre orele 14.00 - 17.00.

In jurul orei 17.50, numarul manifestantilor ajunsese la circa 300 de persoane, potrivit Renasterea banateana. Desi mitingur trebuia sa se incheie la ora 17.00, protestatarii sunt inca in strada. Cei prezenti in Piata Victoriei au dansat hora, au cantat "Desteapta-te romane!" si au scandat "Jos Basescu!". Manifestantii au inceput sa rupa randurile in jurul orei 18.00.

In jur de 80 de persoane s-au strans, luni, in fata Palatului Administrativ din Baia Maresi au scandat lozinci anti Basescu pentru a se ralia protestelor demarate la nivel national, potrivit eMaramures.ro.

Oamenii si-au strigat nemultumirile, de la cele privind pensiile si salariile mici, la taxa auto sau sistemul sanitar. Potrivit publicatiei, cei mai multi protestatari au fost persoane in varsta, care au declarat ca s-au mobilizat din spirit de solidaritate. Tinerii prezenti au explicat ca au raspuns unui mesaj care a circulat pe reteaua de socializare Facebook. La fata locului au mers si unii lideri sindicali locali, acestia insa au negat ca organizatiile pe care le conduc ar avea vreun amestec in organizarea protestului.

Aproximativ 30 de persoane, majoritatea varstnici, protesteaza luni in Piata Unirii din Iasi, potrivit Agerpres. Protestatarii sustin ca sunt nemultumiti de saracia in care traiesc din cauza reformelor adoptate in ultimii ani, masuri care s-au suprapus cu scumpirile la alimente si la utilitati. Ei se tem ca daca va fi adoptata o noua lege a Sanatatii nu-si vor permite sa mai foloseasca serviciile spitalicesti.

Potrivit primarului Gheorghe Nichita, pentru aceasta actiune de protest nu a fost solicitata vreo autorizatie adaugand ca, la sfarsitul acestei saptamani, sindicalistii din Invatamant si Sanatate vor iesi in Piata Palatului pentru a-si exprima public nemultumirile

In Constanta, opt persoane protestau, la ora 14.05, in fata Prefecturii, in urma mitingului anuntat pe retelele de socializare, informeaza Cuget liber.ro. Cateva zeci de persoane s-au alaturat protestului. Efective ale jandarmeriei se afla, de asemenea, la locul in care urmeaza sa aiba loc mitingul.

Peste 50 de persoane au protestat, luni, timp de doua ore in fata Prefecturii dinBuzau, strigand lozinci anti-prezidentiale si anti-guvernamentale, informeaza Agerpres. Printre manifestanti s-au aflat membri ai organizatiei judetene a Tineretului Social-Democrat.

"Suntem circa 20 de membri ai TSD Buzau, ne-am alaturat protestatarilor si o vom face in continuare ori de cate ori vom avea ocazia. Vom protesta in fiecare zi pana la demisia premierului si a presedintelui, dar si pentru organizarea de alegeri anticipate", a declarat presedintele TSD Buzau, Romeo Lungu, pentru agentia de presa mentionata.

Aproximativ 200 de protestatari s-au adunat, pentru a doua zi consecutiv, in centrul munipiului Resita, unde au strigat lozinci antiguvernamentale, relateaza agentia de presa.

Aproximativ 400 de persoane s-au adunat, luni, in fata sediului Prefecturii judetului Mehedinti din Drobeta Turnu Severin, potrivit Agerpres. Printre participantii la aceasta actiune se afla liderii organizatiilor judetene ale PSD, PNL si PC si ai unor sindicate din sectorul de sanatate, invatamant si economic.

"Ne-am solidarizat cu cetatenii care s-au saturat de politica agresiva dusa de principalul partid de guvernare - PDL. Nu mai putem fi sfidati de grupurile de interese ale unui guvern ostil societatii romanesti", a declarat pentru agentia de presa presedintele social-democratilor mehedinteni, Adrian Duicu.

Potrivit sursei citate, manifestarea va dura mai mult, luni, si se asteapta ca pana la lasarea intunericului tot mai multi cetateni sa vina in centrul orasului pentru a-si exprima nemultumirile.

Protestatarii au inceput sa se adune, luni seara, si in centrul municipiului Pitesti, pentrua aparticipa la un miting neautorizat ce urmeaza sa inceapa in jurul orei 18.00, informeaza Agerpres. Cateva zeci de persoane, purtand steaguri si pancarte, s-au strans in Piata Vasile Milea, in fata sediului Institutiei Prefectului Arges, unde s-a desfasurat si protestul din seara precedenta.

Potrivit ofiterului de presa al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Arges, locotenentul Liviu Siia, initiatorii miscarii de protest, care a fost convocata prin intermediul retelelor de socializare, nu au solicitat nici de aceasta data autorizarea mitingului.

Cei aproape 1.000 de protestatarii clujeni care s-au adunat luni seara in Piata Unirii din Cluj-Napoca cer alegeri anticipate, iar scandarile lor l-au vizat si pe premierul Emil Boc, fost primar al orasului, caruia i-au cerut demisia, la fel ca presedintelui Traian Basescu.

Potrivit Ziua de Cluj, manifestantii au fost asteptati de la ora 19.00, in cea de a patra zi de proteste pasnice. Duminica, aproximativ 500 de clujeni au iesit in strada. Pe lista revendicarilor protestatarilor clujeni se numara: demisia presedintelui Traian Basescu, demisia guvernului, crearea unui sistem de sanatate echitabil in folosul tuturor, suplimentarea bugetului pentru educatie, majorarea pensiilor, anularea legii privind comasarea alegerilor.

Revendicarile vor fi depuse, marti, la prefectura, scrie Ziua de Cluj. Liderii manifestatiei au inceput sa stranga semnaturi.

Cateva sute de persoane participa, luni, la un nou miting neautorizat in centrul municipiului Targu Mures, printre organizatori aflandu-se si lideri locali ai Uniunii Social Liberale (USL). La protest participa si liderul filialei Mures a Sindicatului ''Spiru Haret'', Ioan Sacarea, cel al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Cornel Crucean, precum si numerosi membri ai Asociatiei de Revolutionari 21 decembrie 1989, precizeaza Agerpres.

Un mars autorizat de protest va avea loc luni, la Sibiu, intre orele 18.00 si 21.00, organizat de revolutionarii din Asociatia Sibiu Decembrie 89, la care si-au anuntat participarea si membri ai Organizatiei Judetene a PNL Sibiu, potrivit Agerpres. Timp de noua zile, pana pe 24 ianuarie, revolutionarii sibieni vor protesta in centrul orasului, dar si pe principalele bulevarde din municipiu, cu avizul Primariei, continuand astfel cele trei zile de manifestatii spontane

In Galati, circa 30 de persoane au inceput sa protesteze in jurul orei 15.00, in fata Prefecturii judetului Galati. Oamenii, pensionari, muncitori, someri, revolutionari, dar si tineri, scandeaza lozinci antiprezidentiale si antiguvernamentale si flutura drapele decupate, relateaza Viata libera.

Primaria din Galati a autorizat proteste pentru zilele de 16, 17, 18, 19, 21, 22 si 23 ianuarie, cererile fiind depuse din partea a trei asociatii de pensionari. Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Galati, mai este depusa, spre analiza, o cerere pentru desfasurarea unui protest pe data de 20, care insa ar presupune intreruperea temporara a circulatiei rutiere. Actiunile urmeaza sa se desfasoare intre orele 13.00 si 20.00 exceptie facand protestul din 18 ianuarie, programat intre 10.00 si 20.00.

Circa 100 de persoane s-au adunat, in jurul orei 17.00, in Piata Sfatului din Brasov, relateaza Newsbv.ro. Jumatate de ora mai tarziu, numarul manifestantilor cresecuse la 300. Cu putin timp inainte de ora 18.00, multimea din Piata Sfatului a pornit catre Prefectura. Oamenii au strigat "Jos Basescu!" si "Jos Guvernul!". Sunt asteptate circa 500 de persoane in cea de a patra zi in care brasovenii au iesit in strada.

Liderii opozitiei s-au declarat alaturi de protestatari insa au facut apel ca acestia sa se manifeste pasnic si sa nu raspunda la provocari, informeaza Brasovul tau.