Ministrul Sanatatii a fost mandatat sa formeze o echipa care sa redacteze un nou proiect de Lege a sanatatii sau sa modifice legea existenta, iar Raed Arafat este binevenit sa faca parte din orice echipa, a declarat luni premierul Emil Boc, la finalul sedintei coalitiei de guvernamant. Echipa care va lucra la acest document va cuprinde reprezentanti ai asociatiilor pacientilor, societatii civile, sindicatelor, patronatelor si Colegiului Medicilor, a spus seful Executivului.

Raspunzand unei intrebari din partea ziaristilor, Emil Boc a spus ca Raed Arafat este binevenit sa revina in minister sau sa participe la elaborarea noului proiect de lege privind sanatatea, daca va dori aceasta. "Nu am niciun fel de problema ca acesta sa faca parte din orice echipa", a afirmat premierul, adaugand: "Ministrul Sanatatii va va da toate detaliile pe marginea acestui subiect".

"Este bine-venit daca domnia sa va dori, iar in privinta legii repet ce am spus si ieri nici forma legii care a fost retrasa, nici noul proiect de lege nu au prevazut si nu vor prevedea privatizarea serviciului de urgenta, desfiintarea SMURD sau bani suplimentari pe care sa-i plateasca cetateanul din buzunar pentru serviciile de urgenta. Acest lucru nu a fost suficient inteles din nefericire in dezbaterea publica anterioara", a spus Boc.